Op de Yamaha M1 van Valentino Rossi waren de afgelopen twee dagen tijdens de Misano MotoGP Test een aantal opmerkelijke nieuwe onderdelen te zien. Zo zagen we een nieuwe dubbele uitlaat, een carbon swingarm en een speciale ‘cover’ om en nabij de remschijf in het voorwiel.

Valentino Rossi had de afgelopen twee dagen samen met teamgenoot Maverick Viñales een druk testschema af te werken op het Misano World Circuit Marco Simoncelli, het thuiscircuit van de negenvoudig wereldkampioen.

Zo had Yamaha niet alleen het 2020 prototype van de Yamaha M1 meegenomen naar het nabij de Adriatische kust gelegen circuit maar ook diverse nieuwe onderdelen welke gebruikt kunnen worden tijdens de resterende Grand Prix weekenden van dit seizoen.

 

Zo heeft Yamaha in navolging van een aantal andere motormerken nu ook een carbon swingarm klaar, bracht men een opvallende nieuwe dubbel uitlaat mee en zagen we Valentino Rossi vrijdag de nodige ronden rijden met een opvallende cover in en rondom de remschijven in het voorwiel – een vergelijkbare cover zoals we die al vaker zagen bij Ducati.

Valentino Rossi: “We hebben inderdaad veel nieuwe dingen getest. Een aantal dingen lijken zeker goed te werken – niet alleen voor komend seizoen maar zeker ook nog voor de rest van het huidige seizoen. We hebben de grip en de acceleratie verbeterd. Ik voelde me goed de afgelopen twee dagen en we waren behoorlijk competitief, dat is het belangrijkste. We hadden een aantal belangrijke nieuwe dingen, en die werken meteen goed. Ik ben blij omdat zowel de nieuwe swingarm als ook de nieuwe uitlaat een verbetering lijkt te zijn. De motor is iets stabieler, we zijn iets sterker in acceleratie, er is iets beter mee te rijden. Daarnaast hebben we een nieuwe voorwiel ‘cover’ getest, eerlijk gezegd weet ik niet waar dat voor dient. Het zal waarschijnlijk bedoeld zijn om er sneller mee te zijn. Bovenal is het leuk, daarom moeten we het houden. Afgezien van deze nieuwe onderdelen probeerden we iets op het gebied van de elektronica en de motor, we waren er vrij snel mee. Kortom, ik begon enigszins sceptisch aan deze test, maar ik moet bekennen dat we het met een vrij goed gevoel afsluiten.”

Valentino Rossi was één van de coureurs die vrijdagmiddag in de laatste minuten een zachte achterband pakte om daarop mee te doen in de zogenaamde ‘timeattack’. De 40-jarige Italiaan wist er een snelste rondetijd uit te persen van 1’32.389, een tijd die na afloop goed bleek voor de vierde plaats op de lijst, zij het wel op 0,750 seconde van de snelste man Fabio Quartararo.

De eerstvolgende Grand Prix, de Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini wordt van 13 t/m 15 september verreden op hetzelfde Misano World Circuit Marco Simoncelli.

 


Handige links Misano MotoGP Test:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App