Valentino Rossi had zich zondag voorafgaand aan de thuisrace op zijn thuiscircuit als doel gesteld om op het podium te finishen. Met een vierde plaats greep de negenvoudig wereldkampioen er net naast, simpelweg omdat zijn merkgenoten Fabio Quartararo en Maverick Viñales sneller waren en voor hem eindigden.

Nadat hij eerder dit jaar in Austin voor het laatste op het podium stond na afloop van een MotoGP race had Valentino Rossi zijn zinnen tijdens zijn thuis Grand Prix gezet op een podiumfinish. Met vier Yamaha’s binnen de top vijf leek dat ook zeker mogelijk maar uiteindelijk bleken Fabio Quartararo en teamgenoot Maverick Viñales een maatje te groot voor de 40-jarige Italiaan en werd een vierde plaats zijn deel.

Valentino Rossi: “Natuurlijk, had ik mezelf ten doel gesteld om hier te vechten voor een podiumplaats, mede omdat een podium in Misano altijd speciaal is vanwege de massaal toegestroomde fans. Maar er waren het hele weekend door plaatsen op deze baan waar ik niet sterk genoeg was. Uiteindelijk ging de races zoals we vooraf verwachtten, omdat de top drie simpelweg een beter tempo had dan mij. Het spijt me dan ook dat we de top 3 gemist hebben. Ook de afstand tot de winnaar is met 12,6 sec. is groter dan verwacht. En ik was elf seconden verwijderd van de derde plaats. We zullen het dus beter moeten doen in de volgende races. Het is echter wel goed om te zien dat Yamaha nog steeds meer concurrerend is. De andere fabrikanten hadden hier meer problemen dan wij. Maar Maverick en Fabio zijn op dit moment sneller dan Franco en ik. We zijn allebei wat zwaarder en het ziet er naar uit dat we iets minder grip hebben bij het uitkomen van de bochten. Dat maakt ons iets langzamer. Ik kan niet zeggen of dat komt door de grootte en het gewicht. Misschien wel ja, misschien niet. We moeten een oplossing zien te vinden om sneller rond te komen. We hebben het hele jaar door als minder grip gehad dan Quartararo. Fabio komt beter de bochten uit. Na de zomerstop hebben we de gewichtsverdeling van onze fiets iets aangepast. Sindsdien hebben we ons wel verbeterd, maar het is nog niet genoeg. Ook de carbon swingarm en de nieuwe uitlaat hebben ons dichter bij de top gebracht. Ik ben blij met het nieuwe materiaal, we zullen het verder ontwikkelen. Maar hoe dan ook, Fabio en Maverick waren hier gewoon sneller dan mij.”

Na de dertiende Grand Prix bezet Rossi nog steeds de zesde plaats in de tussenstand van het kampioenschap op 146 punten van de op de eerste plaats staande Marc Marquez.

 

Handige links Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App