Valentino Rossi (P5): ‘In Oostenrijk voelde ik me wel 50, hier voel ik me weer 30’

16
Valentino Rossi - Misano World Circuit Marco Simoncelli | foto© motogp.com

Valentino Rossi sloot de eerste dag op het Misano World Circuit Marco Simoncelli als vijfde af in de MotoGP klasse. De 41-jarige Italiaan liet na afloop weten dat hij zich op zijn thuiscircuit een stuk jonger voelt dan in Oostenrijk waar onder andere hijzelf en de Yamaha het zo moeilijk hadden.

Het eerste raceweekend van twee op het Misano World Circuit Marco Simoncelli is vrijdag begonnen. Valentino Rossi, die iets meer dan tien kilometer van het historische circuit af woont, kende een goede dag op zijn thuiscircuit en reed uiteindelijk de vijfde rondetijd in de MotoGP klasse. Na afloop spraken we met de negenvoudig wereldkampioen en vertelde hij uitgebreid hoe hij deze eerste dag heeft ervaren.

Valentino Rossi (P5): “Het was een goede eerste dag. Het meest positieve aan vandaag is dat onze machine hier goed werkt en dat we veel sterker zijn dan in Oostenrijk. Het feit dat we nu weer bij de snelsten horen geeft weer nieuwe motivatie. Ik sluit de dag af met de vijfde rondetijd maar ook mijn pace is niet slecht, alhoewel ik nog wel een stapje moet maken als ik mee wil doen voor het podium omdat ik hier en daar nog wat tijd verlies. We moeten hard werken maar de eerste dag was in ieder geval positief, de Yamaha doet het goed. Het lijkt erop dat onze machine heel stabiel is en we daardoor ook veel snelheid mee kunnen nemen in de bochten, het is dus een goed circuit voor ons.

Ook had Rossi een interessante manier om uit te leggen hoeveel beter hij zich nu voelde op het Italiaanse circuit in vergelijking met de twee raceweekenden op de Red Bull Ring.

Ik zal het proberen uit te leggen. In Oostenrijk voelde het alsof ik al wel 50 jaar oud was, hier in Misano voelt het alsof ik weer 30 ben. Het is compleet anders. We waren ook vorig jaar in Misano snel maar we voor dit jaar konden we dat pas bepalen op het moment dat we daadwerkelijk weer op de baan waren omdat het verschil tussen de de merken zo snel verandert. De andere fabrikanten hebben hier veel getest dus je weet maar nooit hoe sterk zij zijn. Gelukkig ziet het ernaar uit dat de M1 het hier goed doet. We hebben nog veel werk te doen maar ik voel me een stuk jonger vergeleken met Oostenrijk.”

Voor het eerst sinds de uitbraak van het coronavirus weer een klein aantal fans welkom op het Misano World Circuit Marco Simoncelli: iets dat zeker gewaardeerd werd door de Italiaan.

“Het voelt geweldig om weer publiek op de tribunes te hebben, de sfeer is compleet anders. In MotoGP, Formule 1, voetbal, eigenlijk alle sporten zorgt het publiek ervoor dat het mogelijk is wat we doen en dat voelt goed. Het is een goede basis voor de toekomst want we hopen dat ons leven en onze sport zo snel mogelijk weer terugkeert naar normaal. Het zijn er nu nog niet veel maar ik weet dat er dit weekend in Misano iedere dag 10.000 mensen welkom zijn. De kaarten waren zo snel verkocht, het lijkt wel of MotoGP net zoals Pink Floyd of U2 is, dit is goed voor onze sport. Het is belangrijk dat we volgend jaar weer een zo normaal mogelijk kampioenschap hebben.”

De MotoGP coureurs komen zaterdagochtend om 09:55 uur in actie voor de derde vrije training op het Misano World Circuit Marco Simoncelli, ’s middags om 13:30 uur wordt de vierde vrije training verreden met aansluitend beide kwalificatiesessies.

 

Handige links Gran Premio Lenovo di San Marino e della Riviera 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App