Valentino Rossi begon zondagmiddag in Aragon vanaf de zesde plaats op de grid aan de MotoGP race. De negenvoudig wereldkampioen hoopte vooraf op een topklassering maar daar kwam niet veel van terecht, een teleurstellende achtste plaats werd zijn deel.

De MotoGP race van de Gran Premio Michelin de Aragon is zondagmiddag voor Valentino Rossi uitgelopen op een flinke teleurstelling. Had de Monster Energy Yamaha MotoGP coureur voorafgaand aan de wedstrijd zijn zinnen gezet op een topklassering, meer dan een achtste plaats bleek er niet in te zitten. Niet alleen eindigde de veertigjarige Italiaan als derde Yamaha coureur achter de als vierde en vijfde geëindigde Maverick Viñales en Fabio Quartararo maar moest hij uiteindelijk ook nog Cal Crutchlow en Aprilia coureur Aleix Espargaró voor zich dulden.

Met name de harde Michelin achterband en het gebrek aan topsnelheid gooiden in deze race roet in het eten voor de Yamaha coureurs.  Ook Viñales en Quartararo ondervonden dit bandenprobleem in de slotfase van de race, Rossi daarentegen kreeg al vanaf de vijfde ronde in de race te maken met gripproblemen.

Valentino Rossi: “We weten dat dit circuit moeilijk is. Aragón is altijd moeilijk voor mij en deze race was ook erg ingewikkeld. Ik wist dat mijn tempo niet fantastisch was en misschien niet sterk genoeg zou zijn voor het podium, maar ik had gehoopt om sterker te zijn. De race was erg moeilijk, we gingen – net als de andere Yamaha-coureurs – op de harde achterband van start. Quartararo en Maverick [Viñales] hadden er tegen het einde ook moeite mee, maar na vijf of zes ronden kreeg ik al te maken met snel minder wordende grip. Helaas moest ik het hierdoor wat rustiger aan doen en mijn snelheid was vanaf dat moment dan ook behoorlijk slecht. Michelin raadde de harde band aan voor de Yamaha coureurs. De zachte band was erg moeilijk voor ons omdat hij niet goed werkte met onze motor. Maar het is geen bandenprobleem, het probleem ligt meer bij ons, met onze afstelling. Omdat we in de tweede helft van het seizoen de set-up hebben veranderd – waarmee ik over het algemeen competitiever was, maar we hebben altijd al een probleem met de grip achter. Ik heb daar meer hinder van dan Quartararo en Viñales. Helaas is de grip hier in Aragón net zo slecht als in Misano, misschien nog wel erger.De omstandigheden op het circuit zijn slechter dan vorig jaar. De tijden zijn 0,7 tot 0,6 sec langzamer. Het gebrek aan grip is groot. Vrijdag was ik niet eens zo slecht, zaterdag had ik wat meer problemen en vandaag was het de ergste dag. Om heel eerlijk te zijn, ik begrijp niet waarom.”

Rossi neemt in de tussenstand van het kampioenschap met 137 punten momenteel de zesde plaats in.

 

Handige links Gran Premio Michelin de Aragon:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App