Valentino Rossi & Petronas Yamaha SRT deal is rond

132
valentino-rossi
Valentino Rossi - Jerez | foto© motogp.com

Valentino Rossi komt in 2021 uit in de kleuren van Petronas Yamaha SRT. De deal is rond, het wachten is echter nog op de definitieve aankondiging en het zetten van een handtekening. Slecht enkele details, waarbij we o.a. moeten denken aan verschillende rechten op marketinggebied, moeten nog juridisch gecheckt worden.

Dat we Valentino Rossi na zijn verplichte vertrek uit het Monster Energy Yamaha MotoGP Team ook komend seizoen in actie zullen zien is zeker. De negenvoudig wereldkampioen zal vanaf komend seizoen zijn afscheidstoer gaan maken in de kleuren van Petronas Yamaha SRT. De deal is rond, slechts één detail ontbreekt nog en dat is een handtekening.

Maar dat deze handtekening er komt daar twijfelt niemand meer aan, ook binnen Yamaha en het Maleisische MotoGP Team niet. De grote vraag is dan natuurlijk ook, waar is het wachten dan nog op. We zullen het proberen uit te leggen.

Voor een coureur van het kaliber Valentino Rossi draait het in de MotoGP klasse vanzelfsprekend niet alleen om de prestaties op de baan. Achter de coureur Valentino Rossi gaat een gigantisch marketing apparaat schuil. Binnen deze marketingactiviteiten gaan miljoenen om. Denk daarbij alleen maar aan alle merchandise artikelen.

Nu Rossi’s carrière op zijn eind loopt en hij overstap naar Petronas Yamaha SRT komt er vanzelfsprekend ook een nieuwe merchandise lijn. Wat kan wel, wat kan niet, waar liggen de rechten etc. en waar het uiteindelijk op uitdraait waar gaan de opbrengsten heen. Aangezien Petronas een Maleisisch staatsbedrijf is en ook voor Yamaha het gebruik van hun beeldmerk aan strikte regels is gebonden zullen alle afspraken juridisch waterdicht moeten zijn. Dit is voer voor juristen en bedrijven als Yamaha en Petronas zetten alleen hun handtekening als alle afspraken juridisch waterdicht zijn. Dit alles kost tijd, en de verwachting is dan ook – ondanks dat alle partijen hun ja-woord inmiddels hebben gegeven – dat het zeker nog een aantal weken zal duren voordat de laatste handtekening is gezet en de deal officieel bevestigd zal worden.

Naast bovengenoemde rechten en plichten wordt er achter de schermen ook nog hard gewerkt aan de invulling van de crew die Rossi komend seizoen zal vergezellen binnen Petronas Yamaha SRT. In eerste instantie leken er slechts twee van de huidige crewleden samen met Rossi de overstap te maken. Of dit ook zo zal zijn is afhankelijk van de keuze van Fabio Quartararo, de jonge Fransman maakt namelijk de omgekeerde weg en zal komend seizoen de plaats van Rossi innemen bij het Monster Energy Yamaha MotoGP Team. Quartararo heeft namelijk inmiddels ook zijn wensenlijstje ingediend bij Yamaha, een lijstje met namen van zijn huidige crewleden waarmee hij ook komend seizoen graag samen wil blijven werken. Ook hier zullen partijen in onderling overleg uitkomen, zo is inmiddels bekend.

Hoe dan ook, Rossi en Razlan Razali hebben onderling afgesproken dat er binnenkort een handtekening gezet gaat worden onder een contract voor 2021 waarin een optie is opgenomen voor het seizoen 2022. De deal is rond, alleen de juristen bestuderen momenteel nog de laatste details. Voor de twee Oostenrijkse Grand Prix weekenden wordt er dan ook zeker nog geen bevestiging verwacht, het zou maar eens kunnen dat uitgerekend tijdens zesde Grand Prix van dit seizoen op het Misano World Circuit Marco Simoncelli het langverwachte nieuws officieel bekend gemaakt zal worden.

Ter info: We krijgen nogal wat opmerkingen van ‘fans’ om de oren, fans die het pas geloven als er een officiële bevestiging is dat men het uit de mond van ‘the Doctor’ zelf horen. No problemo, wij hebben het  wel al uit de mond van de negenvoudig wereldkampioen te horen gekregen. In onderstaand audiobestand het bewijs en de geruststelling voor deze ongeduldige ‘fans’.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App