Valentino Rossi: ‘Shit gevoel over de race, maar wel derde in het kampioenschap’

347
Valentino Rossi
Valentino Rossi - Valencia GP | foto© Yamaha Racing

Valentino Rossi heeft volgens eigen zeggen een ‘shit’ gevoel overgehouden aan de MotoGP race van de Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana. De Movistar Yamaha MotoGP Team coureur leek wederom op weg naar een topklassering totdat een val roet in het eten gooide.

Valentino Rossi had zondagmiddag op het Ricardo Tormo Circuit een briljante start vanaf de 16e plaats op de grid en haalde alleen al in de eerste bocht vijf collega coureur in. Hij paste zich perfect aan de echt natte omstandigheden, sneed als een warm mes door de boter door het veld en bezette al na twee ronden de zevende plaats.

Door teamgenoot in te halen en een aantal rivalen voor hem te zien crashen, kwam hij vier ronden later al op de derde plaats terecht. Het potentiële podium maakte hem alleen maar hongeriger voor de leiding. Hij pushte hard en wist in minder dan zeven ronden een gat van meer dan 7 seconden naar de koplopers dicht te rijden, maar bij de start van ronde 14 werd de race onderbroken middels een rode vlag vanwege de omstandigheden op het circuit.

De race werd om 15:00 uur hervat met een snelle startprocedure. Voor de race over 14 ronden werd de startgrid gebaseerd op het klassement vanaf ronde 13, waardoor de ‘The Doctor’ op de derde plaats op de startgrid mocht plaatsnemen.

De Italiaan kende opnieuw een sterke start. Hij hield zijn derde plaats vast in de eerste bochten, maar net toen hij op het punt stond om in de tweede helft van de tweede ronde aan zijn aanval te beginnen, kwam de regen weer naar beneden. Toch zette hij de druk op Álex Rins en plaatst hij in ronde 7 een geslaagde aanval om de tweede plaats te pakken, en hij bleef pushen. Drie ronden later, in bocht 12, werd hij echter het slachtoffer van de verraderlijke omstandigheden. Toch gaf de Yamaha-rijder niet op. Hij rende terug naar zijn motor en kwam terug op de 13e plaats, die hij vasthield tot de geblokte vlag gezwaaide werd.

Valentino Rossi: “Het gevoel was erg slecht, want de omstandigheden waren lastig met nog vier ronden te gaan. Dit resultaat hadden we nodig voor mijn team en Yamaha, om het seizoen op een mooie manier af te sluiten, maar helaas maakte ik een fout. Het is gewoon doodzonde. Het was een soortgelijke crash als in Maleisië. We begrijpen niet goed wat er is gebeurd. Misschien moeten we aan het eind iets voorzichtiger zijn. Toch bleef het een goede prestatie. Tot dat moment genoot ik ervan, want ik was sterk. Ondanks dit blijf ik op de derde plaats staan in het kampioenschap, wat ook belangrijk is.”