Valentino Rossi deed zondagavond na afloop van de MotoGP race in Le Mans een opmerkelijke uitspraak. Volgens de negenvoudig wereldkampioen zijn er momenteel twee races in de MotoGP klasse, Marc Marquez tegen zichzelf en daarachter alle anderen.

Valentino Rossi werd zondag vijfde tijdens de SHARK Helmets Grand Prix de France in een race die gewonnen werd door Marc Marquez. De Repsol Honda Team coureur won op het Franse circuit zijn derde race van het seizoen, iets dat ook ‘the Doctor’ vanzelfsprekend niet was ontgaan. In zijn media debrief na de race begon Rossi dan ook meteen over de dominantie van de regerend MotoGP wereldkampioen.

Valentino Rossi: “Marc is op dit moment het grootste probleem. Zonder zijn crash in Austin had hij nu al vier van de vijf races gewonnen, daarnaast verloor hij die andere race ook nog eens nipt in de laatste bocht. Het is voor ons allemaal een lastig verhaal dus, Marquez is momenteel de snelste en dat op alle circuits en onder alle condities. Dit betekent echter niet dat we nu bij de pakken neer gaan zitten en ik de moed opgeef. We zaten hier weer dicht achter de Ducati’s, en als we Marquez even niet meetellen dan waren we er opnieuw dichtbij. We bekijken het van race tot race.”

Natuurlijk kreeg Rossi ook de vraag waar hij het had laten liggen en waar de tekortkomingen van de Yamaha ten opzichte van de Ducati’s lagen in deze race.

Valentino Rossi: “Op snelheid moest ik het afleggen tegen de twee Ducati’s, met name bij het accelereren komen we tekort. Maar hier werkt Yamaha hard aan en op maandag na afloop van de Tsjechische Grand Prix krijgen we een nieuwe Yamaha krachtbron om te testen. Dit is eigenlijk al een voorloper van de 2020 Yamaha M1, een goed teken dus en een sein dat ook Yamaha er nog steeds veel aan gelegen is om races te winnen in de koningsklasse.”

 

Handige links SHARK Helmets Grand Prix de France:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App