Valentino Rossi verzet zijn zinnen met optreden in videoclip op zijn VR46 Ranch

11005
valentino-rossi
Valentino Rossi (r) | foto© VR46 Riders Academy

Valentino Rossi genoot de afgelopen week samen met zijn vrienden een aantal goede vrienden van een welverdiende vakantie op zijn eerder dit jaar aangeschafte nieuwe jacht. Inmiddels heeft de 42-jarige Italiaan nog een andere invulling gegeven aan zijn vakantie, de negenvoudig wereldkampioen trad namelijk op in een speciale muziekvideo die op zijn eigen VR46 Ranch werd opgenomen en eerder vandaag werd gepresenteerd.

Valentino Rossi’s Moto Ranch in Tavullia is voor de eerste keer de locatie geworden voor de opnames van een muziekvideo. Maandag werd de video voor het lied “L’Allegria” van de beroemde Italiaanse zanger Gianni Morandi uitgebracht. De bijbehorende videoclip werd niet alleen gefilmd op de Ranch, maar Rossi en enkele coureurs uit zijn eigen VR46 Riders Academy zijn ook in verschillende scènes te zien in de clip.

In één van de scènes zien we Rossi bijvoorbeeld een grote watermeloen serveren aan Morandi. De VR46 Riders Academy-coureurs daarentegen rijden vrolijk hun rondjes op de baan, terwijl er naast hen op het podium wordt gezongen en uitbundig wordt gedanst. Rossi’s vriendin Francesca Sofia Novello is daarnaast ook nog kort te zien in de 3:25 minuten durende videoclip.

Leuke afleiding
Het optreden in de videoclip was een leuke afleiding voor Rossi die vanuit sportief oogpunt voor een moeilijke of aantal moeilijke beslissingen staat. De 42-jarige Italiaan wil tijdens de zomerstop namelijk een beslissing nemen over een mogelijk einde van zijn carrière als actief MotoGP coureur. De verwachting is dat Rossi het nieuws over zijn toekomst in aanloop naar de eerstvolgende Grand Prix op de Red Bull Ring (06 t/m 08 augustus) wereldkundig zal maken.

Het besluit om wel of niet door te gaan als actief MotoGP coureur is echter niet het enige wat Rossi momenteel aan zijn hoofd heeft. Ook het opzetten van zijn eigen MotoGP team verloopt op dit moment nog niet helemaal soepel en naar wens. De vermeende hoofdsponsor, de Saoedi-Arabische oliegigant Aramco, wil plotseling niets meer weten van een reeds aangekondigde sponsoringstoezegging. Volgens de laatste berichten zouden verantwoordelijke mensen van VR46 Racing betrokken zijn geraakt bij een intrige van de Saoedische koninklijke familie. Diverse prinsen, die op hun beurt allen persoonlijk verantwoordelijk zijn binnen verschillende staatsbedrijven, zouden elkaar hierdoor momenteel uit proberen te spelen met als gevolg dat tot op heden elke toezegging van een sponsorbijdrage wordt ontkend.

Met een toezegging van de MotoGP startplaatsen voor de komende vijf jaar door Dorna en het feit dat Ducati de levering van de MotoGP machines voor de komende drie seizoenen reeds officieel wereldkundig heeft gemaakt, lijkt niets de start van het nieuwe MotoGP project nog in de weg te staan. Het zou echter wel handig zijn dat degene die zorgt voor het nodige budget ook van de partij is, het op het laatste moment op zoek moeten naar een nieuwe titelsponsor voor het miljoenen kostende MotoGP project is namelijk geen makkelijke opgave, zelfs niet voor een negenvoudig wereldkampioen die luistert naar de naam Valentino Rossi.


Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter