Valentino Rossi heeft zijn eerste overwinning van 2019 binnen, weliswaar niet op het circuit maar in de rechtbank. De negenvoudig wereldkampioen werd dinsdag 12 mei namelijk door de rechtbank in Pesaro in het gelijk gesteld in een rechtszaak die tegen hem was aangespannen door twee voormalige medewerkers, Victor Untu en Jigan Zinaida.

Het verhaal van Rossi en het echtpaar Victor Untu en Jigan Zinaida (huismeester & tuinman van zijn villa in Tavulli) begint tijdens de kerst van 2016, wanneer de Moldavische man en vrouw na een dienstverband van 10 jaar ontslagen worden door de vastgoedmaatschappij die het huis van Valentino Rossi op naam heeft staan (DomusMea, wettelijk vertegenwoordiger Graziano Rossi). De officiële reden is dat de betreffende villa te koop werd aangeboden en de vennootschap die het onroerend goed in eigendom had (enige aandeelhouder Valentino Rossi) werd ontbonden.

Het echtpaar woonde 10 jaar lang in een klein nabij de villa gelegen appartement dat in bruikleen was gegeven. Het tweetal ging niet akkoord met hun ontslag, spanden een rechtszaak aan tegen Valentino Rossi en zijn vader waarin ze een betaling eisten van zes maanden salaris en een reeks overuren met een bedrag van maar liefst 114 duizend euro. Volgens de advocaat van het tweetal werkte men in de zomer van 06:30 tot 21:30 uur en in de wintermaanden van 08:30 tot 18:30 uur, dit om het onderhoud (snoeien van bomen, grasmaaien, onderhoud van de hagen en bloemperken) te verzorgen van een park van 20.000 vierkante meter met een groot zwembad, tuinen, een sportschool met terrasbar en diverse apparatuur.

Rossi’s advocaten konden echter aantonen dat de door het tweetal opgesomde werkzaamheden niet door het Moldavische echtpaar was gedaan, maar door diverse bedrijven zoals hoveniers, elektriciens en ambachtslieden. Dit kon men bewijzen door de facturen van de werkzaamheden te overhandigen. Voor de arbeidsrechter in Pesaro waren deze facturen voldoende bewijs om de eis van het tweetal af te wijzen en hun zelfs te veroordelen tot het betalen van de gemaakte juridische kosten ter hoogte van 11 duizend euro.

Bron: Il Resto del Carlino

 

Handige links SHARK Helmets Grand Prix de France:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App