Valentino Rossi staat dit weekend aan de start van de Gulf 12 Hours, een 12 uur durende autorace in Abu Dhabi. De negenvoudig wereldkampioen, die samen met zijn vriend Alessio Salucci en halfbroer Luca Marini een team vormt, trainde zich in zijn Ferrari 488 GT3 naar een keurige zevende startplaats voor de zaterdag te verrijden Endurance race.

Na afgelopen maandag nog van machine te hebben gewisseld met Lewis Hamilton in Valencia en tijdens deze pr-stunt een aantal ronden gereden te hebben in de Mercedes AMG F1 W08 – de F1 auto waarmee Hamilton in 2017 wereldkampioen werd – spoedde Valentino Rossi zich na afloop naar het vliegveld. Niet om terug te keren naar zijn woonplaats Tavullia in Italië maar meteen door te vliegen naar Abu Dhabi om daar aan zijn volgende avontuur op vier wielen te beginnen.

Draaide het afgelopen maandag in Valencia nog uitsluitend om het rijden van een paar demo-rondjes, waarbij de focus uitsluitend lag op het verkrijgen van prachtige beelden voor een commercial van Rossi en Hamilton’s gezamenlijke sponsor Monster Energy, in Abu Dhabi gaat het dit weekend toch meer om het echhie.

Rossi heeft zich samen met zijn goede vriend Alessio Salucci en halfbroer Luca Marini namelijk ingeschreven voor de negende editie van de 9th Gulf 12 Hours, een twaalf uur durende Endurance race voor auto’s op het bekende YAS Marini Circuit. Het drietal verschijnt deze dagen aan de start in een snelle door het Zwitserse Kessel Racing geprepareerde Ferrari 488 GT3 onder de teamnaam Monster VR46 Kessel.

Na een aantal vrije trainingen werd vrijdagmiddag de kwalificatie verreden en daar sloeg het drietal zeker geen flater. In deze kwalificatie, verreden in drie delen waarbij elke coureur van het team in één sessie in actie kwam en waarin vervolgens de gemiddelde rondetijd van de drie coureurs als kwalificatietijd werd genomen, kwalificeerde team VR46 Kessel zich op een zeer verdienstelijke zevende startplaats van de in totaal dertig aanwezige teams.

Salucci noteerde in de eerste sessie een snelste ronde van 2’12.384, vervolgens was het de beurt aan Marini die in zijn sessie een snelste tijd van 2’11.411 op de klok wist te zetten waarna Rossi het karwei af mocht maken en in de afsluitende kwalificatie run een snelste rondetijd van 2’09.589 liet noteren. Dit alles resulteerde in een gemiddelde kwalificatietijd van 2’11.128, een tijd die dus goed was voor de zevende startplaats voor de zaterdag te verrijden race.

Loris Capirossi
Rossi, Salucci en Marini zijn niet de enige bekende namen uit de MotoGP paddock die dit weekend in Abu Dhabi aan de start verschijnen. Ook Loris Capirossi is van de partij, de voormalig MotoGP coureur vormt dit weekend samen met Niki Cadei en Alexis de Bernardi in een andere Ferrari 488 GT3 van Kessel Racing een team. Dit drietal kwalificeerde zich met een gemiddelde kwalificatietijd van 2’12.035 minuten als vijftiende.

Pole
De pole werd vrijdag behaald door het Duitse HTP Motorsport. Maximiliaan Götz, Dominik Baumann en de plaatselijke favoriet Al Zubair Al Faisal zetten in hun Mercedes-AMG GT3 een gemiddelde kwalificatietijd van 2’09.066 op de klok.

Start wedstrijd
De 12 uur durende Gulf 12 Hours Endurance race wordt zaterdag in twee delen verreden. Het eerste deel van de race gaat zaterdagochtend om 06:30 uur Nederlandse tijd van start. Na zes uur is er vervolgens een break van 2 uur waarna om 14:30 uur de start van de tweede, zes uur durende, race plaats zal vinden.

Volledige uitslag kwalificatie: Gulf 12 Hours – Qualifying Driver 3 – combined

 


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App