Valentino Rossi zet handtekening onder Petronas Yamaha SRT-contract

223
valentino-rossi
Valentino Rossi (l) en zijn vermoedelijke nieuwe teamgenoot Franco Morbidelli (r) | foto© VR46 Racing

Valentino Rossi zal ook in 2021 als coureur actief zijn in de koningsklasse. Een officiële aankondiging is er nog niet maar volgens een aantal, doorgaans goed ingelichte, Italiaanse bronnen, heeft de negenvoudig wereldkampioen zijn handtekening gezet onder een overeenkomst met Petronas Yamaha SRT.

Het lijkt erop dat de deal rond is. Diverse Italiaanse media, waaronder de vaak goed ingelichte en goed geïnformeerde krant La Gazzetta dello Sport, weten vrijdag te melden dat Valentino Rossi overeenstemming heeft bereikt met Petronas Yamaha SRT om volgend seizoen in de kleuren van het Yamaha MotoGP satellietteam aan de start te verschijnen in de koningsklasse.

Het zou gaan om een contract voor een jaar met een optie voor het seizoen 2022. Een officiële aankondiging van de deal wordt over een week verwacht tijdens het eerste Grand Prix weekend na de uitbraak van het coronavirus in het Zuid Spaanse Jerez de la Frontera.

Wie Rossi’s teamgenoot zal worden binnen Petronas Yamaha SRT en hoeveel van zijn huidige crewleden hem zullen vergezellen is nog niet bekend. De verwachting is echter wel dat Rossi zijn protegé en huidig Petronas Yamaha SRT-coureur Franco Morbidelli zal treffen als teamgenoot.

De verwachte aankondiging maakt een einde maken aan een lange periode van speculaties en onzekerheid, met name bij de grote schare VR46 fans.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App