Terwijl de rest van het Moto2 veld deze dagen op het circuit van Jerez de voorbereidingen openden voor het komende seizoen is het Swiss Innovative Investors Team de grote afwezige. Wat is er aan de hand en vallen Iker Lecuona en Joe Roberts komend seizoen alsnog naast de boot?

Dertig van de tweeëndertig Moto2 coureurs die voor komend seizoen op de startlijst vermeld staan zijn vanaf vrijdag op het circuit van Jerez bezig aan hun eerste officiële wintertest ter voorbereiding op 2019. Een belangrijke test aangezien er deze dagen voor het eerst tijdens een officiële test gezamenlijk gereden wordt met de nieuwe Triumph krachtbron.

Het enige team dat deze dagen niet aanwezig is in Jerez is het Swiss Innovative Investors Team dat komend seizoen met Iker Lecuona en Joe Roberts aan de start hoopt te kunnen verschijnen. Wat is er aan de hand?

Dat het Swiss Innovative Investors Team het afgelopen seizoen niet makkelijk had en te kampen had met financiële problemen zal voor velen geen geheim meer zijn. Fred Corminboeuf deed er alles aan om het tij te keren maar dit bleek makkelijker gezegd dan gedaan. Monteurs die lang moesten wachten op hun salaris, Sam Lowes die zijn salaris niet betaald kreeg en KTM dat lang moest wachten voordat de facturen werden voldaan voor het leveren van het materiaal.

Corminboeuf leek de oplossing gevonden te hebben door Eric Wernli binnen te halen als partner binnen zijn bedrijf SARL CGBM Evolution – het bedrijf waaronder het Swiss Innovative Investors Team – is ondergebracht. Met de komst van de Amerikaan (tevens de manager van Joe Roberts) moesten de financiële problemen opgelost zijn en er een stevige basis zijn voor de toekomst.

Vooralsnog lijkt het er echter nog niet op, het Swiss Innovative Investors Team is afwezig in Jerez, mede omdat KTM geen materiaal wenst te leveren en dit vooralsnog ook nog niet van plan is omdat er nog de nodige plooien gladgestreken moeten worden van afgelopen seizoen. Aangezien er gereden wordt met de nieuwe Triumph krachtbron is er ook geen mogelijkheid om nog met bestaand materiaal in actie te komen.

Hoe dit verder af gaat lopen is nog niet bekend, wel is duidelijk dat er momenteel een behoorlijke donkere wolk hangt boven het Zwitserse team. Binnenkort zal er duidelijkheid komen en knopen worden doorgehakt en mocht het team zich noodgedwongen moeten terugtrekken dan lijken Lucuona en Roberts het slachtoffer te worden. Of er dan nog een oplossing voor het tweetal zal komen valt nog te betwijfelen, het is namelijk al een publiek geheim dat mocht het team omvallen dat er sowieso één van deze twee Moto2 starts naar het Maleisische SIC Racing zal gaan en deze vervolgens beschikbaar zal komen voor de Italiaanse veteraan Mattia Pasini.

Lecuona komt inmiddels wel in actie in Jerez, niet als vaste deelnemer maar als tijdelijke vervanger van de tijdens de eerste dag hard gevallen Jorge Martin.

 

Handige links Moto2 en MotoE test Jerez:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag