Van den Goorbergh en Veijer klaar voor Red Bull MotoGP Rookies Cup seizoen

9
collin-veijer
Collin Veijer | foto© Red Bull content pool

Ook voor Red Bull MotoGP Rookies Cup coureurs is het 2020 seizoen begonnen. Weliswaar werd er nog geen wedstrijd verreden maar de jonge talenten waren de afgelopen dagen te vinden voor een eerste kennismaking en een tweedaagse gezamenlijke test. Onder de talenten ook de twee jonge Nederlanders Zonta van den Goorbergh en Collin Veijer.

Het weer was veranderlijk, de helft van de Red Bull MotoGP Rookies Cup namen zijn veranderd, maar de sfeer is precies hetzelfde gebleven. Het veertiende seizoen van de Red Bull MotoGP Rookies Cup begint over iets meer dan een week, dus deze test was voor de jonge wegracetalenten een goede en laatste voorbereiding op het seizoen dat vanwege de uitbraak van het coronavirus binnenkort pas van start gaat op de Oostenrijkse Red Bull Ring.

Dit seizoen komen er twee Nederlanders in actie in de 2020 editie van de Red Bull MotoGP Rookies Cup. Nieuwkomer Collin Veijer uit Staphorst en Zonta van den Goorbergh uit Breda die begint aan zijn tweede seizoen in de jonge talentencompetitie die in het bijprogramma van een aantal Grand Prix weekenden wordt verreden.

Voor Van den Goorbergh was het de afgelopen dagen een weerzien met het Oostenrijkse circuit waar hij in 2019 een hoofdrol vervulde tijdens de wedstrijden. Ondanks dit verwacht de 14-jarige Nederlander geen makkelijk tweede seizoen.

Zonta van den Goorbergh: “Ik denk dat het niveau dit seizoen nog hoger ligt dan vorig jaar, de nieuwe coureurs zijn snel en hoewel ik de afgelopen dagen een halve seconde sneller was dan de tijd waarmee ik me vorig jaar heb gekwalificeerd, zijn de anderen ook sneller geworden. Het zit allemaal heel erg dicht bij elkaar en velen zijn competitief.”

Collin Veijer: “Het was mijn eerste kennismaking met de 2020 Red Bull MotoGP Rookies selectie. Ik moet zeggen dat alles tot in de puntjes geregeld is. Ook was het de eerste keer dat ik op deze KTM-machine heb gereden. De overstap van de European Talent Cup machine naar deze voor mij nieuwe machine is me niet tegengevallen. Het was even weer wennen aan het extra vermogen maar ik denk dat ik terug kan kijken op twee geslaagde testdagen. Mijn rondetijden waren goed, ik kon me goed handhaven in de groep en ik kijk dan ook uit naar mijn eerste races in deze prachtige competitie.”

De snelst gereden rondetijden tijdens de tweedaagse test:

De eerste Red Bull MotoGP Rookies Cup races van het seizoen worden verreden in het weekend van 14 t/m 16 augustus tijdens de Oostenrijkse Grand Prix op de Red Bull Ring.

2020 Red Bull MotoGP Rookies Cup kalender:

  • Pre-season test: Red Bull Ring (Oostenrijk) – 02 &04 augustus
  • Race 1 & Race 2: Red Bull Ring (Oostenrijk) – 15 &16 augustus
  • Race 3 & Race 4: Red Bull Ring (Oostenrijk) – 22 & 23 augustus
  • Race 5 & 6: Motorland Aragón (Spanje) – 17 & 18 oktober
  • Race 7 & 8: Motorland Aragon – 24 & 25 oktober
  • Race 9 & 10; Circuit Ricardo Tormo Valencia (Spanje) – 7 & 8 november
  • Race 11 & 12: Circuit Ricardo Tormo Valencia (Spanje) – 14 & 15 november

 

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App