Van den Goorbergh tiende in tweede race, vierde zege voor Tatay

39
Zonta van den Goorbergh | Foto © Jan Timmerman

Zonta van den Goorbergh heeft een succesvol weekend in de Red Bull MotoGP Rookies Cup op Assen afgesloten met een tiende plaats. De Nederlander werd in de laatste bocht nog voorbij gestoken voor de tiende plaats, maar deze actie bleek na afloop onregelmatig en werd bestraft middels een penalty. Carlos Tatay pakte opnieuw de zege en staat daarmee ruim bovenaan in het kampioenschap. 

Bij de start nam Pedro Acosta de leiding in handen. De nummer twee van zaterdag ging echter in de Strubben onderuit. Ondanks dat hij zijn weg kon vervolgen was een goed resultaat buiten bereik.

Als snel vormde er een kopgroep van negen coureurs. Alleen Haruki Noguchi viel hier met een harde crash in de Ruskenhoek tussenuit. De Belgische Barry Baltus leek in de laatste ronde goed op weg om de zege te pakken, maar bij het ingaan van de laatste bocht werd hij alsnog voorbij gestoken door Tatay en David Salvador. Tatay pakte zijn vierde seizoenszege en Salvador kwam als tweede over de meet. Baltus bekroonde een goed weekend met een podiumplaats.

Van den Goorbergh kwam al vroeg in de wedstrijd in een groep te rijden van drie coureurs waarin hij met Nicolas Hernandez en Artem Maraev vocht voor uiteindelijk de tiende plaats. De Nederlander kwam als leider in de groep richting laatste bocht, maar werd daar nipt verschalkt door Hernandez. Deze inhaalactie ging echter niet volgens de regels, met als gevolg een penalty voor de Spanjaard.Hierdoor was er voor Van den Goorbergh een tiende plaats weggelegd. Door zijn negende plaats van een dag eerder vertrekt hij met 14 punten voor het kampioenschap uit Assen.

Handige links Motul TT Assen :

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
TT Festival Assen
Fotoverslag – donderdag
Fotoverslag – vrijdag
Fotoverslag – zaterdag
Fotoverslag – zondag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App