Michael van der Mark heeft in de eerste World Superbike race op Aragón de vijfde plaats behaald. Na een moeilijke start wist de Nederlander zijn raceritme te vinden en kon wat plaatsen winnen. Toch hoopt de Pata Yamaha coureur voor de tweede race op zondagmiddag op meer. 

Op zaterdagmiddag werd de eerste World Superbike race verreden op Motorland Aragón. Michael van der Mark kwam goed van zijn plaats maar maakte in de eerste bocht een fout waardoor hij enkele plaatsen verloor. De Nederlander maakte veel plaatsen goed totdat de race werd afgebroken als gevolg van een zware crash van Leon Camier, Lorenzo Savadori en Jordi Torres waarbij achteraf bleek dat de Britse Red Bull Honda coureur drie gebroken ribben en een gekneusde long heeft opgelopen. De herstart verliep goed en Van der Mark wist uiteindelijk een sterke race te rijden met een vijfde plaats als resultaat. Toch denkt de Pata Yamaha coureur dat er meer in zit en hoopt morgen mee te kunnen doen voor het podium. Onderstaand het verhaal van de Nederlander over de zaterdag in Aragón.

“Allereerst was ik heel blij met de Superpole! Afgelopen jaar maar ook in Australië en Thailand hadden we het moeilijk tijdens de kwalificaties maar vandaag konden we veel uit de qualifier halen waardoor ik de zesde tijd reed waar ik zeker blij mee ben. We wisten het gat naar de snelste coureurs te verkleinen en ook zat ik dichtbij Alex; dat is wel iets om blij mee te zijn. In de eerste race had ik een goede start maar miste ik mijn rempunt in de eerste bocht waardoor ik wijd ging. Ik kon aardig naar voren komen totdat de rode vlag werd getoond. In de opnieuw gestarte race had ik een probleem met terugschakelen wat het voor mij wat moeilijker maakte. Ik had een goede start maar daarna moest ik een manier vinden om met dit probleem om te gaan, daardoor moeten we ook blij zijn met de vijfde plaats. Voor morgen gaan we dit probleem oplossen en hoop ik mee te kunnen doen voor de podiumplaatsen!

De tweede World Superbike race op Motorland Aragón zal zondagmiddag om 13:00 uur van start gaan.

Handige links Pirelli Aragón Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag