Michael van de Mark begint komend weekend op het Autódromo Internacional do Algarve in Portimão vol vertrouwen aan het tweede deel van het MOTUL FIM World Superbike Championship seizoen. De Nederlander is er op gebrand om het succes van Misano te herhalen, het circuit waar hij het eerste gedeelte van het seizoen afsloot met een fantastische tweede plaats.

Michael van der Mark en het Pata Yamaha Official WorldSBK Team hebben onlangs al een succesvolle tweedaagse test op het 4,6 kilometer lange Portimão circuit afgewerkt waarbij de Nederlander op de gecombineerde tijdlijsten als derde eindigde.

Deze test, waarbij de Pata Yamaha Official WorldSBK Team coureur veel ronden wist te rijden gedurende de twee dagen, gaf Van der Mark de mogelijkheid om de setup van zijn Yamaha YZR-R1 machines te verfijnen in vergelijkbare omstandigheden die hij komend weekend ook zal ervaren.

Portimão zal een belangrijk weekend worden voor Van der Mark wat betreft het kampioenschap. De 25-jarige coureur is momenteel derde in het kampioenschap met 248 punten, slechts 30 punten verwijderd van Chaz Davies op de tweede plaats. Twee sterke resultaten in Portugal, een circuit waar Van der Mark op het podium wist te eindigen 12 maanden geleden, zouden het verschil naar de tweede plaats voor de Nederlander flink kunnen verkleinen.

Michael van der Mark, Pata Yamaha Official WorldSBK Team – 3e – 248 punten:

“Het is goed om weer te gaan racen na deze zeer lange zomerstop. Het doel in Portugal is om verder te gaan waar we zijn gestopt in Misano, waar ik op het podium eindigde na een gevecht met Jonathan Rea om de overwinning. We zullen het weekend vanuit een goede positie starten na een positieve tweedaagse test hier in augustus. Het verfijnen van de set-up wat we in die test gedaan hebben zou hier goed moeten werken, vooral omdat de omstandigheden dit weekend erg vergelijkbaar zullen zijn. Ik kijk uit naar het weekend en hoop dat we in het tweede deel van het seizoen net zo sterk zullen als in het eerste gedeelte.”

 

Handige links Nolan Portuguese Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App