Michael van der Mark noteerde een tweede en zevende tijd tijdens de vrijdagsessies op Portimão. Ondanks dat de Nederlander er qua positie in FP2 minder goed bij stond, leverde deze sessie hem wel een beter gevoel met zijn Yamaha R1 op. Van der Mark’s reactie na de eerste dag in Portugal.  

Michael van der Mark begon sterk aan de derde ronde van het WorldSBK kampioenschap 2020. Op het circuit van Portimão klokte de Rotterdammer een tweede tijd in de eerste vrije training achter zijn teamgenoot Toprak Razgatlioglu. Ondanks de tweede tijd was Van der Mark nog niet helemaal tevreden over het gevoel van de motor, maar werd in de tweede sessie een goede stap voorwaarts in gemaakt. In FP2 stond de Nederlander lang rond de tiende positie, maar door een sterke stint in de slotfase wist hij zich op te werken naar een zevende tijd in FP2. Vooral de serie constante snelle ronden die de Yamaha-coureur kon rijden waren veelbelovend. In de gecombineerde uitslag na vrijdagtrainingen staat Van der Mark op een zesde plaats.

Michael van der Mark: “Ik ben heel tevreden met de motor, vanaf het begin voelde het goed aan. We hadden het nog een beetje moeilijk met het ingaan van de bocht en vanmorgen in FP1 konden we de oplossing niet echt vinden. Tijdens de tweede sessie maakten we een grote verandering aan de voorkant van de motor en dat voelde meteen een stuk beter aan. Ik kon de R1 gestopt krijgen en dat is wat ik zocht. Er zijn nog wel wat punten die verbeterd moeten worden. Maar om eerlijk te zijn was ik vanmiddag, na vanmorgen, behoorlijk blij met mijn tempo en door het goede gevoel de motor kan ik er makkelijk mee rijden en me concentreren op de punten die we moeten verbeteren.”

Handige links Motul Portuguese Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App