Michael van der Mark sloot zondag het eerste Argentijnse WorldSBK-weekend op het Circuit San Juan Villicum af met een negende plaats. Niet het resultaat waar de Pata Yamaha Official WorldSBK Team coureur vooraf op had gehoopt.

Samen met teamgenoot Alex Lowes mocht Michael van der Mark zondag vanaf de tweede startrij aan de race beginnen en het was de Nederlander die vanaf het begin de beste positie innam van de twee Pata Yamaha coureur. De 25-jarige Rotterdammer bevond zich in de eerste bochten op de vierde plaats, maar werd vervolgens naar buiten geduwd op het vuile deel van de baan toen regerend wereldkampioen Jonathan Rea hem aan de binnenkant voorbijkwam in bocht 12.

Tegen de tijd dat Van der Mark de juiste racelijn weer terug had, verloor hij vier plaatsen en de mogelijkheid op een top vijf-finish. De Pata Yamaha-coureur bleef gedurende de rest van de race hard pushen en had zich hiermee alweer naar de 6e plaats terug weten te knokken. Uiteindelijk viel hij terug naar de negende plaats, dit omdat hij te maken kreeg met een minder dan perfecte set-up van zijn R1.

Michael van der Mark: “We hebben een aantal wijzigingen aan de motor aangebracht ’s ochtends voor de warm-up, maar helaas hebben daarin we met de halfnatte en halfdroge omstandigheden niet veel geleerd. De veranderingen waren vrij klein, dus we besloten om dezelfde instellingen voor de race te behouden. Mijn start was goed, maar ik had meteen moeite met de motor. Ik kon bij de voorsten blijven tot Johnny mij voorbijkwam en we allebei wijd gingen, op het vuile deel van de baan terechtkwamen en ik vier plaatsen verloor. Het was moeilijk om me te herstellen omdat ik me niet helemaal op mijn gemak voelde op de fiets. De resultaten van dit weekend zijn teleurstellend, gezien onze prestaties sinds die we hebben weten te behalen na de zomervakantie, maar we moeten onze focus behouden en ervoor zorgen dat we klaar zijn voor de laatste race in Qatar – de R1 was daar vorig jaar erg goed en ik heb er alle vertrouwen in dat we daar opnieuw voor het podium zullen strijden.”

 

Handige links Motul Argentinian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App