Pearle Gebben Racing team zal na drie seizoenen actief te zijn geweest in 2019 de overstap maken naar het IDM Superport 600 kampioenschap. Als coureurs heeft het uit Assen afkomstige wegraceteam Vasco van der Valk en Kevin Mijwaart aangetrokken.

Na twee seizoenen actief te zien geweest in de Nederlandse Yamaha R3 Cup was het Pearle Gebben Racing team het team toe aan de volgende stap. De afgelopen maanden heeft het team, dat sinds 2015 met steun van de Stichting raceteam Drenthe (SRTD) actief is in de

nationale wegrace, hard gewerkt aan de plannen voor 2019. Deze plannen zijn nu rond en dat betekend dat het team komend seizoen actief zal zijn in het IDM, het prestigieuze Duitse wegracekampioenschap. Naast deze overstap heeft het team ook de Yamaha R3 motoren ingeruild voor twee zwaardere Yamaha R6 machines.

Coureurs
Pearle Gebben Racing zal in 2019 met twee coureurs actief zijn in de Supersport 600 klasse van het IDM. Zo is er overeenstemming bereikt met Vasco van der Valk en Kevin Mijwaart, een uitstekende mix van ervaring en jong talent.

De Yamaha R6 en de IDM Supersport klasse is voor Van der Valk geen onbekende machine. De coureur uit Amersfoort kwam de afgelopen twee seizoen al uit in deze competitie, tijdens zijn eerste seizoen wist Van der Valk als vijfde te eindigen in het kampioenschap. In 2018 kende Van der Valk een iets moeilijker seizoen, een seizoen dat gekenmerkt werd door een aantal tegenslagen, en eindigde hij als achtste in de eindstand.

Vasco van der Valk: “Ik verwacht dat ik komend seizoen met de juiste begeleiding een mooie stap kan maken ten opzichte van 2018. Ik heb veel vertrouwen in het team en hoopt de komende tijd mee te mogen groeien met dit fantastische team.”

kevin-mijwaart

Kevin Mijwaart | foto© Pearle Gebben Racing

Mijwaart is geen onbekende voor het team. Het jonge wegracetalent uit Almere kwam het afgelopen seizoen uit in de Yamaha R3 Cup waar hij tweede werd in het kampioenschap. Voor Mijwaart zal 2019 dus een leerjaar worden op de voor hem nieuwe en zwaardere Yamaha R6. Doordat het team de beschikking heeft over twee hagelnieuwe motoren, die door SRTD beschikbaar worden gesteld, mag er verwacht worden dat 2018  snel stappen maakt.

Kevin Mijwaart: “Na een spannend 2018 seizoen met 12 podiumplaatsen – waarvan 4 overwinningen – en een 2e plaats in de Yamaha R3 Cup ben ik heel erg blij met deze nieuwe stap. Ik kijk er naar uit om komend seizoen samen met Pearle Gebben Racing aan dit nieuwe avontuur te gaan beginnen.”

Naast deze nieuwe sportieve stap heeft Pearle Gebben Racing ook op personeel vlak weer nieuwe kennis in huis gehaald. Werd afgelopen seizoen voormalig Grand Prix coureur Jasper Iwema al aangetrokken als rijdercoach/teammanager, voor komend seizoen komt ook voormalig wegrace coureur Jaap Hoogeveen het team versterken. Hoogeveen, die al lange tijd als technicus actief is in de paddock, wordt de nieuwe crewchief en binnen het team verantwoordelijk voor het technisch reilen en zeilen.

Jaap Hoogeveen: “Een nieuwe uitdaging en een mooie kans om te laten zien dat met de juiste steun alles mogelijk is. Ik kijk uit naar de start van het seizoen en hoop op een mooi eindresultaat.”

Alvorens het IDM Supersport 600 seizoen van start gaat (17 t/m 19 mei op de Lausitzring) zal Pearl Gebben Racing eerste nog een voorjaarstraining afwerken.


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App