Van Eerde wint eerste Red Bull Rookies race op Aragón, Van den Goorbergh crasht

6
Start van Red Bull MotoGP Rookies Cup race 1 op MotorLand Aragón | foto© René Vos

Billy van Eerde heeft zaterdagmiddag de spannende Red Bull Rookies race gewonnen op MotorLand Aragón. In een strijd tot aan de laatste meters sloeg de Australiër op het juiste moment toe en won hij voor Haruki Noguchi en Alex Escrig. Nederlander Zonta van den Goorbergh kwam in de zesde ronde ten val, kon zijn weg nog wel vervolgen maar meer dan een dertiende plaats zat er helaas niet meer in.

Zaterdagmiddag om 16:30 uur ging de eerste Red Bull MotoGP Rookies Cup race van het weekend van start op MotorLand Aragón. Dit weekend worden de laatste twee races van het seizoen voor de Rookies gereden op het Spaanse circuit.

Vorige week stelde Carlos Tatay het kampioenschap al zeker waardoor hij dit weekend door middel van een wild-card deel kan nemen in de Moto3 klasse. De Spanjaard verraste meteen door zich als derde te kwalificeren.

Billy van Eerde wist deze eerste Red Bull MotoGP Rookies Cup race van het weekend te winnen na een felle strijd die tot aan de laatste meters werd gestreden. De Australiër positioneerde zich goed en kwam door middel van een slipstream op het lange rechte stuk in de laatste ronde naar voren. Door middel van een wijde lijn in de laatste bocht nam hij veel snelheid mee richting de finishlijn waardoor hij de zege op zijn naam mocht schrijven.

Haruki Noguchi reed ook een zeer sterke laatste ronde maar in de laatste lange linkerbocht verloor hij heel even de achterkant van zijn KTM waardoor hij het momentum verloor en genoegen moest nemen met de tweede plaats. Alex Escrig reed achter het tweetal en mocht mee naar het podium door als derde te finishen. Daarachter eindigden Pedro Acosta, Mario Aji, Lorenzo Fellon, Max Cook, Gabin Planques, Dajiro Sako en Phillip Tonn in de top tien.

Nederlander Zonta van den Goorbergh kon goed meekomen met de kopgroep maar in de zesde ronde ging het mis. De Nederlander kwam ten val bij het ingaan van bocht 12, kon zijn weg daarna nog wel vervolgen om uiteindelijk als dertiende te finishen. Vorige week liep de Brabander een flinke blessure op na een high-sider in de vrije trainingen in Misano maar ondanks dat wist hij zich dit weekend als achtste te kwalificeren en reed hij mee met de snelste coureurs.

Verder crashten ook Marcos Uriarte, David Salvador, Barry Baltus, Jason Dupasquier, Clément Rougé en Artam Maraev.

De tweede Red Bull MotoGP Rookies Cup race op MotorLand Aragón gaat zondagmiddag om 15:30 uur van start.

 

Handige links Gran Premio Michelin de Aragon:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App