Jaimie van Sikkelerus zal ook in 2019 uit blijven komen in de WorldSSP klasse van het WK Superbike. De coureur uit Akersloot heeft hiervoor een contract getekend bij Racedays Honda, het team waar hij Hannes Soomer zal treffen als nieuwe teamgenoot.

Jaimie van Sikkelerus kwam in 2018 voor het eerst uit als vaste coureur in het World Supersport kampioenschap. De Nederlander kende een teleurstellend seizoen, mede vanwege een opeenstapeling van technische- en organisatorische problemen binnen het Italiaanse Team Gemar Lorini Honda.

De Nederlander twijfelde de afgelopen weken dan ook of hij überhaupt zijn carrière nog wel wilde voortzetten in het WorldSSP of dat hij een stapje terug wilde doen, in 2019 in een ander kampioenschap van start wilde gaan om op die manier het plezier in het racen terug te kunnen vinden. Maar precies op het juiste moment kwam daar het aanbod van Racedays Honda, een aanbod welke Van Sikkelerus niet aan zich voorbij kon laten gaan.

Jaimie Van Sikkelerus: ‘Ik ben erg trots om komend seizoen deel uit te maken van het team Racedays en kijk met veel vertrouwen uit naar de start van het nieuwe seizoen in Australië! We hebben gekozen voor Racedays vanwege de kwaliteit van het team, het materiaal en de goede mensen binnen het team, die voor mij niet helemaal nieuw zijn vanwege mijn Europese Junior Cup seizoen in 2015. Het is leuk om volgend jaar Hannes als mijn teamgenoot te hebben, want hij is ook een ex-EJC coureur en ik denk dat we goede resultaten kunnen behalen en mooie gevechten kunnen leveren. Mijn grote dank gaat uit naar mijn sponsors die dit waarmaken en mijn nieuwe team voor hun vertrouwen.”

Gerry Bryce, Racedays teameigenaar: ‘We zijn erg blij dat we verder kunnen racen en Hannes en Jaimie in het team voor 2019 kunnen verwelkomen. Wij geloven dat beide coureurs een grote toekomst in het verschiet hebben. We zijn allemaal enthousiast over de openingsronde in Australië in februari.”

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App