Jaimie van Sikkelerus, Glenn van Straalen en Rob Hartog hielden afgelopen weekend in het Argentijnse San Juan de Nederlandse eer hoog in de WorldSSP categorie. Met respectievelijk een zeventiende, achttiende en eenentwintigste plaats in de race werden echter niet de resultaten behaald waar vooraf op gehoopt werd. Onderstaand de reacties van het drietal.

Jaimie van Sikkelerus kende een uitstekende start van de wedstrijd in Argentinië. De coureur uit Akersloot kon deze veertiende plaats gedurende de race niet vasthouden, mede veroorzaakt omdat de motor extreem aan het sliden was. Van Sikkelerus kwam uiteindelijk als zeventiende over de finish.

Jaimie van Sikkelerus (P17): ‘Het waren rare omstandigheden, omdat de baancondities in iedere sessie anders waren. Het was zuur van het probleem met de achterband in de kwalificatie, maar ik had in de race een hele goede start en kwam naar P14. Het lukte alleen niet om dit vast te houden en verloor posities. Het team is druk bezig om de problemen op te lossen voor Qatar, zoals het sliden van de motor bij het aanremmen. Dit is op het moment te extreem en dat koste veel tijd in de race. Helaas geen punten gepakt in Argentinië en daar baal ik van. Over twee weken in Qatar zijn we er weer bij!’

Glenn van Straalen stond voor een flinke uitdaging in Argentinië. Vanwege een technisch probleem in de kwalificatie moest de EAB Racing Team coureur van de laatste startpositie vertrekken. Van Straalen reed een strak tempo in de race, wat hem een achttiende plaats opleverde.

Glenn van Straalen (P18): ‘Het was balen van de kwalificatie en dat ik daardoor vanaf de laatste startplaats moest vertrekken. Ik had een goede start, maar zat daarna even vast in een groepje. Toen ik deze rijders voorbij was, kon ik een goed tempo rijden. Ik kwam naar de zestiende plaats, maar maakte een klein foutje en die kost op dit circuit veel tijd. Overall ben ik tevreden over mijn race, want we hebben een goed tempo laten zien en zijn sterk naar voren gekomen. Op naar Qatar!’

Rob Hartog heeft een moeizaam weekend in Argentinië afgesloten met eenentwintigste plaats in de race. De coureur van Team Hartog – Against Cancer kampte tevens het hele weekend met griep en dit speelde hem helaas flink parten in de wedstrijd.

Rob Hartog (P21): ‘Na de race kunnen we helaas concluderen dat het niet ons weekend is geworden. We hebben in de race wel een flinke stap gemaakt qua rondetijd, maar dit leverde niet het gewenste resultaat op. In de eerste bocht verloor ik in het gedrang veel plaatsen. In de race waren de baancondities normaal en doordat het tempo omhoog ging werd het rijden een stuk zwaarder. Ik merkte dat de kracht ver te zoeken was, omdat ik het hele weekend ziek ben geweest. Het is een teleurstellend weekend geworden, maar we hebben nog één kans in Qatar. In de komende week gaan we proberen goed te herstellen en dan gaan we ons opmaken voor de laatste race van het seizoen.’

Over een kleine twee weken vindt de laatste ronde van het seizoen plaats op het Losail International Circuit in Qatar. Dit evenement wordt verreden van 24 t/m 26 oktober. Het raceweekend start al op donderdag en wordt afgesloten met een race op zaterdag.

 

Handige links Motul Argentinean Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App