Jaimie van Sikkelerus, Glenn van Straalen en Rob Hartog kwamen zondag op het Autodromo Internacional do Algarve in actie tijdens de tiende WorldSSP race van het seizoen. Onderstaand de reacties van het Nederlandse drietal.

Na een goede start wist Jaimie van Sikkelerus zich in de eerste ronde op te werken van de twintigste naar de veertiende plaats. Vervolgens verloor de 22-jarige coureur een paar posities, maar daarna kwam hij weer goed in zijn ritme.

Van Sikkelerus begon plaatsen te winnen en was bezig het gat naar de coureurs die in twaalfde en dertiende positie lagen te dichten, toen zes ronden voor het einde de rode vlag kwam vanwege een oliespoor. Van Sikkelerus werd als vijtiende in de uitslag opgenomen, waardoor hij één WK-punt scoorde.

Jaimie van Sikkelerus (P15): ‘Het was een weekend met positieve en negatieve kanten, maar al met al mogen we tevreden zijn dat we twee WK-punten hebben gescoord. Ik had een hele goede start en ik won in de eerste ronden zes plaatsen. Ik zat goed in mijn ritme toen de rode vlag kwam. Erg jammer, want ik was op weg naar de twee rijders voor mij.’

Na een mindere start kwam Glenn van Straalen in de eerste ronde in het gedrang te zetten en verloor meerdere plaatsen. Na een aantal ronden kwam de EAB Racing coureur beter in zijn ritme en toen begon hij buiten de top-twintig naar voren te komen.

Van Stralen reed in zestiende positie, net buiten de punten, toen zes ronden voor het einde de rode vlag kwam vanwege een oliespoor.

Glenn van Straalen (P16): ‘We hadden niet getest op Portimão, maar gedurende het weekend hebben we veel stappen gemaakt. Vooral was ik blij met mijn tijden in FP3 en de Superpole. Ik baal van mijn start en de eerste ronde van de race. Ik heb in deze fase te veel tijd verloren. Later had ik een goed tempo en kwamen we naar voren, maar dat was te laat om in de punten te eindigen. Jammer dat de race vroegtijdig werd afgevlagd. Het was opnieuw een leerzaam weekend en in Magny Cours gaan we er weer vol voor!’

De start van de race was uitstekend, want Rob Hartog wist zich in de eerste ronde op te werken naar een achttiende plaats. De eerste ronden ging ook nog goed voor de Kawasaki-coureur, maar daarna lukte het niet om in het gewenste ritme te komen.

Hartog zag de groep die vocht voor WK-punten langzaam bij zich wegrijden. Zes ronden voor het einde kwam er een rode vlag vanwege een oliespoor en omdat dat moment reed Hartog op een achttiende plaats. Niet de uitslag waar de coureur van Team Hartog op gehoopt had.

Rob Hartog (P18): ‘Het was zeker niet de race zoals we hem voor ogen hadden. De start en de eerste ronden waren erg goed, maar het lukte daarna niet om in het gewenste ritme te komen. Op een gegeven moment werd het ook frustrerend om te merken dat je niet aan het niveau komt dat je kan rijden. Het komt er niet uit op dit moment en helaas geen punten vandaag. We gaan keihard werken om sterker terug te komen op Magny Cours!’

 

Handige links Acerbis Portuguese Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App