Zondag kwamen de WorldSSP en WorldSSP 300 coureurs op Circuit de Barcelona – Catalunya in actie voor hun tweede race van de Acerbis Catalunya Round. Met respectievelijk een tweede, derde en vierde plaats konden Scott Deroue, Jeffrey Buis en Koen Meuffels terug op een geslaagde WorldSSP 300 race terwijl de dit weekend in de WorldSSP klasse terugkerende Glenn van Straalen met de zestiende plaats in deze tweede race net te kort kwam voor het laatste WK-punt.

Onderstaand de reacties van het viertal na afloop van de derde en afsluitende dag op Circuit de Barcelona-Catalunya.

Glenn van Straalen (WorldSSP – P16): “Het was erg wennen dit weekend op een nieuwe motor en tevens op een nieuwe baan voor mij. Maar ik denk dat we erg tevreden mogen zijn over hoe het is gegaan. We hadden een goede tactiek in de eerste race om snel te wisselen naar regenbanden, maar we hadden pech met de vroege rode vlag. In de droge tweede race heb ik mijn rondetijd nog weer flink verbeterd. Helaas kwamen we net tekort voor het laatste punt. Het gevoel met de motor is goed, het is nu voornamelijk een kwestie van meters blijven maken. De volgende ronde is op Magny Cours, een baan die ik al goed ken. Ik kijk er naar uit!”

Scott Deroue (WorldSSP 300 – P2): “Van P29 naar P2; wat een race! We waren zo moeizaam begonnen aan het weekend en dan is het super dat we zo kunnen afsluiten. Het was zeker niet makkelijk, maar het lukte mij om naar voren te komen. Het was een goede race en een goed gevecht. In de laatste bocht werd ik nog gepasseerd door mijn teamgenoot Yuta (Okaya), maar deze tweede plaats is een super resultaat. Ik wil het team bedanken voor de goede motor die ze mij hebben gegeven. Een 1-2-3-4 voor het team; geweldig!”

Jeffrey Buis (WorldSSP 300 – P3): “P3 in Race 2! In het begin moest ik mij naar voren vechten. Na een aantal ronden reed ik vooraan. Het was een mooi gevecht. In de laatste ronde maakt ik een fout, mede doordat de voorband helemaal op was. Ik viel terug naar P7. Ik had een beetje geluk in de slotfase, maar dat heb je soms nodig. Heel erg blij met dit podium!”

Koen Meuffels (WorldSSP 300 – P4): “Ik heb genoten van de races dit weekend en dat was belangrijk na alle pech die we gehad hebben in eerdere races. Op een opdrogende baan rijden is altijd een uitdaging, maar ik was tevreden met mijn achtste plaats. De tweede race werd een geweldig teamsucces, al had ik graag zelf op het podium gestaan. Ik kwam net 0.078 seconde tekort voor plaats drie, maar we mogen erg tevreden zijn over dit weekend!”

 

Handige links Acerbis Catalunya Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App