Van Straalen, Khouri en Schlosser winnen tweede IDM races in Assen

164
De spannende kopgroep in de tweede IDM Supersport 600 wedstrijd | Foto credit: Jan Timmerman - JTS Fotografie

Glenn van Straalen heeft de tweede IDM Supersport 600 wedstrijd gewonnen. Sander Kroeze finishte als tweede in Assen. Harry Khouri won na een fotofinish in de IDM Supersport 300 klasse voor Rick Dunnik en Melvin van der Voort. Bennie Streuer en Ilse de Haas finishten opnieuw tweede in de IDM Zijspanenn achter Markus Schlosser met Marcel Fries.

Zondagmiddag werden de tweede races verreden in de IDM Supersport 600, IDM Supersport 300 en IDM Zijspannen klasse op het TT Circuit Assen. Daarnaast werden er ook twee races verreden in de IDM Superbike 1000, waarvan het wedstrijdverslag te lezen is in een artikel op Racesport.nl.

IDM Supersport 600
De winnaar van de eerste race, Victor Steeman, stond op pole position voor Glenn van Straalen en Max Enderlein. Sander Kroeze, die tweede werd in de eerste race, stond op de tweede startrij samen met Martin Vugrinec en Marc Buchner. In de eerste ronde wisten Steeman, Enderlein en Van Straalen een gaatje te slaan ten opzichte van de tweede groep. Vugrinec kreeg te horen dat hij een jump start had gemaakt, waardoor zijn kansen op een goede klassering waren verkeken. Steeman zijn ijzersterke weekend eindige met een crash in de Stekkenwal. Kroeze wist zich in de tweede groep na een mindere start naar de derde plaats op te werken en kwam in gevecht met Luca Grunwald.

Grunwald en Kroeze wisten het gat naar Enderlein en Van Straalen te dichten. Op dat moment waren er nog vier ronden te gaan. Van Straalen ging als eerste de laatste ronde in en stond deze niet meer af, waardoor hij na zijn crash van gisteren nu een overwinning scoorde. Kroeze ging als vierde op de laatste GT-bocht  af, maar met een geweldige inhaalactie wist hij zowel Grunwald als Enderlein te passeren. Grunwald mocht als derde coureur mee naar het podium. Ook voor de vijfde plaats werd flink geknokt. Dit duel werd gewonnen door Milan Merckelbagh voor Stephane Frossard, Dion Otten, Marc Buchner en Jeroen Hilster. Karel Hanika maakte de top-tien compleet. Joep Overbeeke finishte als veertiende achter de Belg Tom Kohnen, die opnieuw de winnaar werd in de IDM Superstock 600 klasse.

IDM Supersport 300
Melvin van der Voort vertrok vanaf pole position. De 15-jarige coureur had zaterdagmiddag ook de eerste race op zijn naam geschreven. Daarachter kwam Ruben Bijman als tweede over de finish net voor Luca De Vleeschauwer en Rick Dunnik. Zaterdag een aantal uur na de race werd Bijman teruggezet naar een vierde plaats, omdat hij in de laatste ronde de track limits overschreden zou hebben. De Vleeschauwer werd daardoor tweede en Dunnik derde, nadat hij vanaf de laatste startpositie moest vertrekken. Voor de tweede race had Dunnik geen penalty, waardoor hij vanaf de eerste startrij mocht vertrekken samen met de Australiër Harry Khouri. Colin Velthuizen, Ruben Bijman en Thom Molenaar stonden op de tweede startrij.

Na de start waren er in de eerste ronde diverse valpartijen waaronder van Sarah Heide in de Stekkenwal en daarom kwam er een rode vlag. Er volgde een herstart over negen ronden. Net als bij de eerste start was Van der Voort als snelste weg. Er ontstond in de openingsfase een kopgroep van negen rijders met daarin vijf Nederlanders. Khouri en Van der Voort deden veruit het meeste kopwerk. Halverwege de race ontstond er een splitsing en bleven er zes rijders over voor winst met ook daarbij Dunnik, Velthuizen, Bijman en De Vleeschauwer. De laatste twee moesten in de slotfase ook iets terrein prijsgeven.

De vier koplopers gingen kort achter elkaar de laatste ronde in en kwam nog dichter bij elkaar een ronde later over de finish. Het verschil tussen de nummer één en vier was slechts 0.075 seconde. Khouri was als eerste bij de finishlijn voor Dunnik, Van der Voort en Velthuizen, die net naast het podium eindigde. De Vleeschauwer finishte net voor Bijman op plaats vijf. Molenaar eindigde als achtste achter Marvin Siebdrath. Ook waren er punten voor Twan Smits en Sven Doornenbal die als veertiende en vijftiende de eindstreep passeerden.

IDM Zijspannen
Tim Reeves en Kevin Rousseau waren in de eerste race uitgevallen en hadden een gridstraf gekregen, waardoor ze eigenlijk vanaf de laatste startpositie moesten vertrekken. Dit deden ze niet en vanaf pole position bouwden ze een ruime voorsprong op. De straf was een ride through penalty en die voerden Reeves-Rousseau na de vierde ronde uit, waardoor ze als vierde weer de baan opkwamen. Bennie Streuer en Ilse Haas leken uitstekend te profiteren, want op dat moment dat Reeves-Rousseau door de pitstraat reden namen zij de leiding over van Markus Schlosser met Marcel Fries. Even later kwamen Schlosser-Fries terug en wisten weg te rijden bij de Nederlandse combinatie, waardoor zij hun tweede zege van het weekend scoorden. Streuer en De Haas werden opnieuw tweede voor Josef Sattler en Luca Schmidt. Reeves en Rousseau kwamen eigenlijk als derde over de finish, maar zij kregen in de laatste ronde de zwarte vlag omdat ze te hard door de pitstraat hadden gereden en eigenlijk nog een ride through penalty moesten uitvoeren. Kees Endeveld en Hendrik Crome scoorden een keurige vierde plaats. Wiggert Kranenburg werd met Carolin Zimmermann tiende. Rogier Weekers en Remco Moes werden veertiende. Jord Klok finishte met Carmen Laudy als zeventiende.

Handige links IDM Assen 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App