Glenn van Straalen, Jaimie van Sikkelerus en Rob Hartog kwalificeerden zich zaterdag in Imola respectievelijk als veertiende, eenentwintigste en tweeëntwintigste voor de zondag te verrijden World Supersport race van de Pirelli Italian Round.

Wisselende successen zaterdag in Imola voor de drie Nederlandse World Supersport coureur. Glenn van Straalen kende een uitstekende kwalificatie door zich als veertiende te kwalificeren, voor zowel Jaimie van Sikkelerus als ook voor Rob Hartog werd het een moeilijke en moeizaam verlopen tweede dag van de Pirelli Italian Round.

Onderstaand de reacties van de Nederlanders na afloop van de Superpole kwalificatie.

Glenn van Straalen: (P14): We hebben vandaag een grote stap gemaakt! Erg blij met de Superpole. We hebben een goede startpositie voor morgen. Het weer kan morgen anders zijn. Ik hoop met droog weer mee te kunnen met de groep voor de top-tien en zo weer punten te pakken. Voor nu zijn we zeer tevreden!”

Jaimie van Sikkelerus (21): “Het was voor mij een moeizame dag. Vanmorgen kreeg ik gelukkig toestemming van de circuitarts om te mogen rijden, maar mijn voet geeft erg veel problemen en met name de chicanes zijn een probleem, en helaas heeft deze baan er veel.”

Rob Hartog (P22): “Het wilde niet helemaal lukken in de trainingen. In de tweede sessie van vrijdag had ik bijna een highsider, wat ook niet meehielp aan mijn fysieke gesteldheid. Wel voelde ik mij vandaag lichamelijk beter. Het lijkt erop dat we in een mindere fase zitten en we werken keihard om dit te doorbreken. Voor morgen geven ze hele andere weersomstandigheden op, dus dat kan een compleet nieuwe situatie geven die hopelijk voor ons goed zal uitpakken.”

 

Handige links Pirelli Italian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App