Van Straalen wint tijdens gastoptreden in de IDM Supersport op Assen

67
glenn-van-straalen
Glenn van Straalen | foto© Henk Teerink

Glenn van Straalen heeft indruk gemaakt tijdens een gastoptreden in de IDM Supersport 600 klasse. Met de NIWA Suzuki vocht Van Straalen in beide wedstrijden voor de overwinning en reed zeer strakke rondetijden. In de eerste race finishte Van Straalen als tweede en in de tweede manche kwam de coureur uit Hoogkarspel als winnaar over de eindstreep.

Glenn van Straalen reed in het weekend van 7 t/m 9 september met een wildcard in de Duitse IDM Supersport 600 klasse op het TT Circuit Assen. Van Straalen kwam in samenwerking met NIWA in actie op een Suzuki GSX-R 600. Vanaf de eerste training stond Van Straalen er goed bij en in de kwalificatie leverde dit een tweede trainingstijd op. Van Straalen mocht daardoor starten van de eerste startrij. De 17-jarige coureur was als tweede weg, maar nam in de eerste ronde de leiding over van Rob Hartog. Het tweetal maakte er een geweldige strijd en wisselde veel van positie. Na mooie race over dertien ronden kwam Hartog net voor Van Straalen over de finishstreep. Na de technische controle bleek de motor van Hartog iets te licht te zijn, waardoor hij werd gediskwalificeerd. Van Straalen werd hierdoor tot winnaar uitgeroepen van de eerste race.

In de tweede race had Van Straalen een goede start, maar in de derde ronde had de coureur uit Hoogkarspel twee momentjes waardoor hij terugzakte naar de vierde plaats. Vervolgens wist Van Straalen een strak tempo aan de dag te leggen en constant de snelste tijden te noteren, met een 1’42.015 als beste rondetijd. Van Straalen reed daardoor naar de tweede plaats en vond de aansluiting bij leider Hartog. Van Straalen leek in de slotfase iets te moeten lossen, maar door een crash van Hartog kon Van Straalen toch naar de overwinning rijden.

Glenn van Straalen: ‘We hebben een heel goed weekend gehad met de Suzuki in de IDM Supersport. Het was erg mooi om zo tegenstand te kunnen bieden tegen Rob (Hartog). Vooral in de eerste race was het een erg mooi gevecht. In de tweede race ging het wat moeilijker omdat ik in de beginfase vierde lag. Ik moest daardoor naar voren zien te knokken. Ik ben wel heel tevreden over mijn rondetijden en dat ik het gat naar Rob dicht kon rijden. Op het laatst kon ik net niet het verschil maken. Ook al was ik tweede geworden in de tweede race was het goede gevoel precies hetzelfde. Ik wil NIWA bedanken dat ik dit weekend mocht rijden op Suzuki!’

Volgend weekend (14 t/m 16 september) rijdt Van Straalen op de KTM RC390R van het KTM Fortron Racing Team in de World Supersport 300 klasse op het circuit van Portimão in Portugal.