Vannucci wint ook Race 2 voor de World Supersport 300 klasse op Imola, Buis eindigt als vierde

672
Matteo Vannucci (91) aan de leiding voor Dirk Geiger (60) en Humberto Maier (12) - Imola | © Randy van Maasdijk

Matteo Vannucci heeft zondagmiddag ook de tweede World Supersport 300 race gewonnen in Imola. De Italiaan maakte er een dubbelzege van op zijn thuiscircuit voor Dirk Geiger en Humberto Maier. Jeffrey Buis was de beste Nederlander op de vierde plaats.

Evenement: Prometeon Italian Round
Circuit: Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari di Imola
Categorie: WorldSSP 300
Tijd: 15:15 – 15:40 uur
Sessie: Race 2 – 13 ronden
Condities: Zonnig, 38°C

Zondagmiddag om 15:15 uur gingen de lichten uit voor de tweede World Supersport 300 race van het weekend op het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari di Imola. Het was zeer warm op het Italiaanse circuit waardoor het een zware opgave werd voor de coureurs.

Polesitter Dirk Geiger startte goed en ging als leider de eerste bocht in voor de goed gestarte Humberto Maier en Kevin Sabattuci. Matteo Vannucci, winnaar van Race 1, reed op de vierde positie voor Alessandro Zanca en Mirko Gennai. Jeffrey Buis had de achtste plaats in handen terwijl Loris Veneman en Ruben Bijman buiten de top twintig reden.

Geiger probeerde weg te rijden maar Vannucci liet dat niet gebeuren. In de tweede ronde dook hij uit de slipstream en nam hij de leiding over bij het ingaan van de eerste chicane (Tamburello). Voor Ruben Bijman kwam de race al vroeg ten einde vanwege een crash in bocht 12 (Acque Minerali).

Terwijl Vannucci, Geiger en Maier een kopgroepje vormden was Jeffrey Buis daarachter opgeklommen naar de vierde plaats. De Nederlander was de snelste coureur op de baan en reed zijn achterstand naar de kopgroep dicht. Buis leek aan te kunnen haken maar moest vervolgens toch weer een gaatje laten vallen, ook had hij Sabatucci en Gennai kort achter zich zitten.

Bij het ingaan van de zesde ronde kwam er een einde aan de race van WK leider Gennai. De Italiaan kreeg de zwarte vlag te zien vanwege een technisch probleem waardoor hij zijn machine aan de kant moest zetten.

Vannucci, Geiger en Maier bouwden een steeds grotere voorsprong op richting Buis op de vierde plaats en het drietal reed elkaar dan ook niet in de weg. Het kwam aan op de laatste ronde en het werd een tweestrijd tussen Vannucci en Geiger. Bij het ingaan van bocht 18 (Rivazza) probeerde de Duitser het maar de Italiaan kon meteen terugslaan. Hij verdedigde zijn positie goed waardoor Geiger geen kans meer kreeg in het laatste gedeelte.

Vannucci kwam wederom als winnaar over de streep en maakte er zo een dubbel van op zijn thuiscircuit. Geiger moest genoegen nemen met de tweede plaats, Maier werd daarachter derde. Buis eindigde ver daarachter als vierde, teamgenoot Loris Veneman scoorde één punt op de vijftiende plaats.