Colin Velthuizen zal in 2019 van start gaan in de Supersport 300 klasse van het IDM. De jonge coureur uit Heerjansdam gaat uitkomen voor het nieuwe Nutec – RT Motorsports by SKM – Kawasaki van teammanager Rob Vennegoor.

Nadat Frank Krekeler (SKM Motors) en Rob Vennegoor (RT Motorsports) onlangs bekend maakten in 2019 met het nieuw opgezette Nutec – RT Motorsports by SKM – Kawasaki van start te zullen gaan in de WorldSSP 300 klasse van het World Superbike Championship heeft het team nu tevens hun deelname bevestigd in het prestigieuze Duitse wegracekampioenschap (IDM).

Nutec – RT Motorsports by SKM – Kawasaki zal in het IDM als officieel Kawasaki Motor Germany aan de start verschijnen in het IDM Supersport 300 kampioenschap. Als coureurs zijn drie jonge talentvolle coureurs aangetrokken. De 15-jarige Nederlander Colin Velthuizen, de 16-jarige Troy Beinlich en de 17-jarige Micky Winkler, beiden afkomstig uit Duitsland.Het doel van het team is om deze jonge talenten klaar te stomen voor een start in het WK en in 2020 minimaal 1, of misschien zelfs wel 2, van het genoemde drietal door te laten stromen naar de WorldSSP 300 afdeling van het Nutec-RT Motorsports by SKM-Kawasaki.

Rob Vennegoor: “We zijn erg trots op dit geweldige project omdat we er zeker van zijn dat dit jonge getalenteerde rijders een geweldige kans biedt om zich voor te bereiden op het Supersport 300 Wereldkampioenschap. Zo zijn de motoren en het chassis van onze World SSP300 en IDM teams op hetzelfde technische niveau en worden ze allemaal geprepareerd door Frank bij SKM Motors. Omdat alle sponsors van beide teams hetzelfde zijn, zijn wij zeer flexibel en dat maakt dit project echt uniek. Veel dank aan alle sponsors en natuurlijk aan Kawasaki Motor Germany. Knut Beinlich wordt teammanager van het IDM project vanwege de clashes in de kalender tussen de WorldSSP 300 en de IDM Supersport 300. Knut is een man met veel ervaring en ik weet zeker dat we samen iets heel leuks kunnen opbouwen. We kunnen nauwelijks wachten! “

Collin Velthuizen
Velthuizen kwam de afgelopen twee seizoenen uit in de European Talent Cup van het FIM CEV Repsol. Voor de 15-jarige Veldhuizen wordt het dus een overstap van een prototype naar een op productie machines gebaseerd kampioenschap.


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App

 

nutec

V.l.n.r. Rob Vennegoor, Frank Krekeler, Jurgen Hoepker-Seibert (KMDE Vertiebsleiter), Carsten Haufe (KMDE assistent vertriebsleitung), Martin Driehaus (KMDE Manager Marketing) en Knut Beinlich