Verduyn Racing, een raceteam maar dan anders

verduyn-racing
Verduyn Racing

Verduyn Racing, een raceteam welke oorspronkelijk gestart is met vier rijders, is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig raceteam van ruim 20 leden. Het raceteam is opgestart door de broers Ton en Leon Verduyn. Zij zijn al ruim 15 jaar actief op diverse circuit in binnen- en buitenland.

Het Verduyn Racingteam bestaat uit rijders van jong tot oud, van opstapper tot gevorderde coureur. Binnen het raceteam wordt uitsluitend met Ducati motoren geracet.

Toen de broers Verduyn begonnen met racen was er veel aandacht voor de rijtechniek. Al snel kwamen de jongens tot de conclusie dat er meer bij het racen komt kijken dan het rijden zelf. Er was nog weinig aandacht voor veilige motorkleding, juiste materialen zoals banden, remmen en vering. Dit zorgde ervoor dat er nu enkel nog gereden wordt met hoogwaardige materialen. Hier vallen natuurlijk de Ducati’s onder, maar ook Dainese Custom Racepakken en helmen van AGV.

Het raceteam biedt een mogelijkheid voor rijders met of zonder racelicentie om op het circuit te rijden. Het raceteam is aanwezig bij vrij rijden trackdays in binnen- en buitenland, maar er wordt ook op wedstrijdniveau geracet. Eén van de grote evenementen waarbij Verduyn Racing met een grote groep aanwezig is, is de jaarlijkse Ducati Club Race. Naast de individuele wedstrijden wordt er ook in teamverband gestreden tijdens de ‘4 uren Assen’ endurancerace.

Dankzij de circuitservice van Verduyn Ducati Specialist vind je bij Verduyn Racing het totale plaatje. Daarbij gaat het niet alleen om ondersteuning voor de motoren, maar ook voor de rijders. Samen hebben de jongens Verduyn jarenlange ervaring als instructeur bij diverse organisaties en kunnen de rijders voorzien van de nodige feedback.

Niet alleen op het circuit bieden zij deze service maar ook daarnaast zijn de teamleden welkom bij Verduyn Ducati Specialist, het bedrijf van Ton en Leon Verduyn, gevestigd in Capelle aan den IJssel. Het bedrijf bestaat 16 jaar. Het prepareren en onderhouden van de racemotoren is iets waar beide jongens zich met veel passie voor inzetten.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App