Verhalen van Man #9: Interview met Manx Radio TT commentator Steve Day

685

De Isle of Man TT is inmiddels alweer afgelopen waarbij er op Racesport.nl veel aandacht is geschonken aan dit legendarische road race evenement. Racesport.nl redacteur Guido Fenneman was er gedurende de hele Isle of Man TT bij om niet alleen verslag te doen van de races maar ook om in beeld te brengen wat er allemaal nog meer bij dit evenement komt kijken. 

Voor sommige mensen zal Steve Day een bekende naam zijn, of zal zijn stem bekend in de oren klinken: hij was namelijk jarenlang de hoofdcommentator van Dorna’s officiële MotoGP World Feed. Daarvoor deed Steve het commentaar bij het World Superbike kampioenschap.

Na jarenlang de wereld over te hebben gereisd met het MotoGP kampioenschap besloot Steve om ermee te stoppen om meer tijd met zijn familie door te kunnen brengen, daardoor is hij nu de hoofdcommentator van het British Superbike kampioenschap. Ook werd hij door Manx Radio gevraagd om het radiocommentaar te doen van de Isle of Man TT, iets waarop Steve geen nee kon zeggen.

In dit interview praten we over hoe Steve is begonnen als commentator, hoe hij het geschopt heeft tot de hoofdcommentator van het MotoGP kampioenschap, waarom hij besloten heeft ermee te stoppen, hoe hij deze mooie klussen in het British Superbike kampioenschap en bij Manx Radio heeft kunnen krijgen en hebben we het natuurlijk uitgebreid over de Isle of Man TT. Met name Steve’s voorbereiding is zeer indrukwekkend te noemen.

Bekijk het hele interview met Steve Day via onderstaande video:Deze Isle of Man Roadtrip is mede mogelijk gemaakt door:Handige links Isle of Man TT 2022:

Tijdschema en volledige uitslagen
FotoverslagRacesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter