In navolging op de vernieuwde MotoGP kalender is ook het schema voor het 2020 seizoen van de MotoE klasse bekendgemaakt. In totaal staan er zeven wedstrijden op de planning verdeeld over drie circuits voor de FIM Enel MotoE World Cup 2020.

Het seizoen 2020 is het tweede jaar van het bestaan in de FIM Enel MotoE World Cup. Vorig jaar ging de titel naar Matteo Ferrari voor Bradley Smits en Eric Granado. Net als andere kampioenschappen moet ook de MotoE klasse lang wachten hoe het seizoen 2020 vormgegeven zou kunnen worden. Donderdag 11 juni 2020 werd de vernieuwde 2020 kalender gepresenteerd.

Net als de MotoGP klasse gaat ook het MotoE seizoen van start in Jerez. De MotoE klasse zal twee wedstrijden rijden op Jerez, verdeeld over twee raceweekenden die achter elkaar zullen plaatsvinden. Vervolgens staan er in totaal drie races in Misano op het programma, opnieuw verdeeld over twee weekenden. De seizoensafsluiter zal zijn met een dubbele wedstrijd op Le Mans in het weekend van 9 t/m 11 oktober.

2020 FIM Enel MotoE World Cup kalender

  • 19 juli: Spanje – Circuito de Jerez-Ángel Nieto
  • 26 juli: Spanje- Circuito de Jerez-Ángel Nieto
  • 13 september: San Marino – Misano World Circuit Marco Simoncelli
  • 19 &20 september: Emilia Romagna – Misano World Circuit Marco Simoncelli [2 races]
  • 10 & 11 oktober: Frankrijk – Le Mans [2 races]

 


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App