KTM heeft een verrassende vervanger aangetrokken voor de onlangs vertrokken Johann Zarco. De 19-jarige Spanjaard Iker Lecuona wordt in 2020 de nieuwe teamgenoot van Pol Espargaró binnen het Red Bull Factory Racing MotoGP Team.

Sinds het bekend is dat Johann Zarco tijdens de Oostenrijkse Grand Prix zijn contract voor het komend in samenspraak met KTM Motorsport Director Pit Beirer en teammanager Mike Leitner had laten ontbinden is KTM intensief op zoek naar een vervangende coureur voor het seizoen 2020.

In eerste instantie zette de Oostenrijkse motorenfabrikant haar zinnen op een terugkeer van Dani Pedrosa, maar dat bleek al snel een verloren hoop toen de Spanjaard bedankte voor de eer. Vervolgens deden er de nodige geruchten de ronde dat Miguel Oliveira weleens de belangrijkste kandidaat zou kunnen worden en na dit seizoen over zou komen van het Red Bull KTM Tech 3 Team en ook de naam van de huidige invaller van Zarco voor de rest van dit seizoen, Mika Kallio, werd veelvuldig genoemd.

Naar nu bekend is geworden, of beter gezegd vroegtijdig is uitgelekt want KTM heeft het nieuws nog niet officieel bevestigd, zal geen van de twee bovengenoemde heren in aanmerking komen maar zal de pas 19-jarige Iker Lecuona in 2020 binnen de KTM-familie de overstap gaan maken naar de koningsklasse en de nieuwe teamgenoot worden van Pol Espargaró.

Met deze toch wel verrassende beslissing heeft KTM voor 2020 haar MotoGP bezetting rond, Pol Espargaró en Lecuona vormen het Red Bull KTM Factory Racing MotoGP Team, Oliveira en de na dit seizoen vanuit de Moto2 klasse overkomende Brad Binder het Red Bull KTM Tech 3 MotoGP Team.

Volgens onofficiële bronnen zou Lecuona, die afgelopen zondag in Motegi tijdens de Moto2 race ten val kwam en daarbij een hersenschudding opliep, een eenjarige overeenkomst hebben getekend. Hoewel Lecuona in 2020 in Oostenrijkse dienst zal komen wordt hij wel de negende Spanjaard in het 22 coureurs tellende MotoGP startveld.

 

Handige links Motul Grand Prix of Japan:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App