Het British Superbike event op Brands Hatch is de eerste van een vijftal deelnames van Jerry van de Bunt #21 aan 2019 HEL Performance British Motostar Championship.

Het weer is wisselvallig, maar het geluk is met ons, want de druppels die er vallen, vallen niet als Jerry de baan op moet. Na de eerste training bleek dat er in de verschillende sectoren nog wel wat verbeterd kon worden, dus met die missie ging van de Bunt de tweede training in. De tweede training was een beetje rommelig, het leek erop dat iedereen op elkaar was aan het wachten en dan gebeurt er niet zoveel.

Tijdens de kwalificatie zag het er heel anders uit en had je meerdere sleepjes op de baan die elkaar naar mooie tijden reden. Dit resulteerde voor Jerry in een 7e kwalificatietijd.

Helaas was de start van de eerst race niet goed en dit kostte hem 2 posities, Jerry heeft de hele race de 9e plek weten vast te houden. Het gat achter hem werd steeds groter. Het gat tussen Dan Jones, die eerste werd, en de rest van het veld werd ook steeds groter, er is dus nog zeker werk aan de winkel. Het team is op dit moment tevreden met een 9e plaats.

Op zondag een natte warm up Jerry rijdt de derde tijd. Het blijft regenen tot twee uur en daarna is er nog af en toe een spatje. Er wordt een droge tweede race gereden, er zijn nog een paar natte plekken op de baan, maar niet noemenswaardig. Jerry komt in de 2e race beter weg bij de start en verliest geen positie. In de eerste ronde is de kopgroep met Scott Swan, Dan Jones, Jack Nixon, Joshua Whatley, Brandon Paasch, Victor Rodriguez en Asher Durham gelijk weg op 3 seconden en die breiden dit lap per lap uit. In lap 7 crasht #45 Scott Swann met een highsider zijn motor blijft op de baan liggen en niet veel later staat Dan Jones #11 de winnaar van race 1 ook naast de baan. De safety car komt op de baan en nadat deze weg is ontstaat er een mooi gevecht tussen Jerry en #99 Jamie Davis terwijl #19 Scott Ogden dit tweetal op korte afstand in de gaten houdt. In de laatste ronde moet #99 zijn meerdere in #21 Jerry van Bunt erkennen en van de Bunt komt als 6e over de finish.

 

Handige links British Superbikes Brands Hatch – Round 4

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App