Hugo van den Berg traint zijn eerste kilometers op een Yamaha TZ 125 racer op het moeilijke circuit van Francourchamp in de Belgische Ardennen, temperatuur ruim 33 graden en het asfalt ruim 55 graden, zweten voor de coureurs en de monteurs dus. Foto Jeroen Baack / DigiSports

Ook Frank van den Dragt was mee op deze trainingsstage en beide coureurs kregen twee dagen met 6 trainingen van een half uur te verwerken.
De Yamaha van Hugo was voor deze training ter beschikking gesteld door Jeroen Baack die ook bijgaande foto van Hugo heeft gemaakt. De eerste dag verliep naar wens en zowel Hugo als Frank reden keurig rond met tijden van 3.02 Ð 3.03 tijdens deze eerste dag.
Hugo moest wennen aan de nieuwe motor en mocht niet zijn grens zoeken, ook al omdat de fiets niet voor hem was afgesteld wat o.a. vering betreft, hij hield zich hier keurig aan.
De tweede dag begon wederom in tropische temperaturen en beide coureurs reden gelijk weer dezelfde tijden als de dag ervoor, de tweede training moest Hugo laten schieten omdat er een nieuwe zuiger gemonteerd werd en daarom stond de derde training in het teken van inrijden.
De volgende training mocht Hugo weer wat harder gaan en dat leek het jonge ventje beter, echter in de derde trainingsronde sloeg het pechduiveltje toe, een vastloper in de aurouge vol in de vijfde versnelling deed Hugo met een flinke smak op het asfalt belanden. Dit was gelijk het einde van deze tweede trainingsdag, Hugo is direct onderzocht in het ziekenhuis en kreeg het advies een aantal dagen rustig aan te doen.
De Arai helm van Hugo is flink beschadigd maar blijkt uitstekend te hebben gefunctioneerd.
Aankomende week staat er weer een training op het programma voor beide coureurs op het circuit van Hockenheim en hier gaan wij weer met Hugo testrijden op een 125cc racer.

Groeten Henk van den Berg