Vickers tekent bij OMG Racing Yamaha voor 2023 BSB seizoen

865
Paul Curran, Ryan Vickers en Alan Gardner | © OMG Racing

Ryan Vickers zal komend seizoen met OMG Racing uitkomen in het British Superbike kampioenschap op een Yamaha YZF-R1. De Engelsman verlaat het FHO Racing BMW team en neemt de plaats in van Bradley Ray die dit jaar het kampioenschap wist te winnen.

OMG Racing heeft de volledige line-up voor het 2023 Bennetts British Superbike Championship bekendgemaakt. Het team dat in 2022 het British Superbike kampioenschap won met Bradley Ray heeft bevestigd dat Ryan Vickers zich voor het nieuwe seizoen bij Kyle Ryde voegt.

De 23-jarige Vickers uit Thetford keert terug naar Yamaha materiaal nadat hij in 2018 met de fabrikant het Pirelli National Superstock 600-kampioenschap won voordat hij overstapte naar de Superbike-klasse.

Vickers voegt zich bij racewinnaar Ryde in het team terwijl ze zich voorbereiden op hun nieuwe campagne nadat ze met Bradley Ray een eerste titel in het British Superbike kampioenschap wisten te behalen.

Ryan Vickers: “Ik ben zo blij dat ik de kans krijg om te rijden op wat ik en vele anderen beschouwen als de beste motorfiets op de Bennetts British Superbike Championship grid, met een team dat veel indruk heeft gemaakt door het kampioenschap te winnen. Mijn liefde voor Yamaha komt voort uit het winnen van de Superstock 600 titel op een R6, dus ik kijk ernaar uit om op de R1 te stappen, samen te werken met OMG Racing en hen het succesniveau bieden dat ze gewend zijn.

Ik kan Alan [Gardner] en Paul [Curran] niet genoeg bedanken voor hun geloof in mijn capaciteiten en ik zal harder dan ooit werken om hen de resultaten te geven die het team verdient. Ik besef dat het een grote uitdaging is om in de schoenen van de winnaar van het kampioenschap te stappen, en Brad heeft de lat hoog gelegd, maar ik geniet van de uitdaging en ik ben enthousiast voor wat hopelijk mijn beste seizoen tot nu toe wordt.”

Alan Gardner – OMG Racing teameigenaar: “Ryan is een rijder waar OMG Racing al een tijdje een oogje op heeft en hij heeft echt indruk gemaakt met zijn prestaties op de baan en zijn houding daarbuiten. Hij is een bekend en geliefd figuur in de paddock en heeft bewezen dat hij een rijder is die er alles aan doet om zijn rondetijden en zijn vermogen voortdurend te verbeteren. We zijn van plan om geen duimbreed toe te geven in onze jacht op onze tweede kampioenschap in 2023, en met zowel Ryan als Kyle aan boord van onze Yamaha R1’s hebben we een sterk gevoel bij het ingaan van ons zesde BSB-seizoen.”

Paul Curran – OMG Racing Team Principal: “Ik kijk er echt naar uit om met Ryan te werken en hij is een rijder die ik al een tijdje bewonder. Zijn succes op de R6 in het Superstock 600-kampioenschap in 2018 bewijst dat hij goed overweg kan met de Yamaha’s en uit ervaring weten we dat dit zich normaal gesproken goed vertaalt naar de R1 – je hoeft alleen maar naar Brad [Ray]’s resultaten en progressie te kijken om dat te zien. Door zijn gedrevenheid en positiviteit past hij perfect in het team, en ik heb er alle vertrouwen in dat hij vanaf het begin aan de top zal staan.

We vertrekken over een paar weken naar Cartagena en we kijken er allemaal naar uit om Ryan en Kyle de kans te geven om wat tijd op het circuit door te brengen. Ik twijfel er niet aan dat Ryan de motor snel onder de knie zal hebben en we kijken er echt naar uit om te zien wat hij kan.”

Nadat er afgelopen seizoen veel ophef was over Rich Energy als sponsor, en deze partij halverwege het seizoen besloot te vertrekken net als ze dat eerder deden bij het Haas Formule 1 team, zijn de logo’s van het merk nu verdwenen bij OMG Racing.

Naast de aankondiging van Ryan Vickers zijn er de laatste dagen nog meer puzzelstukjes op hun plaats gevallen wat betreft de British Superbike grid van 2023. Danny Buchan zal voor het derde achtereenvolgende jaar rijden voor Synetiq BMW op de nieuwe M 1000 RR, Dean Harrison blijft het DAO Racing Kawasaki team trouw voor zowel BSB als de internationale road races en Bradley Perie zal debuteren in de British Superbike klasse met VisionTrack Kawasaki.

Daarnaast heeft Danny Kent een team opgericht in samenwerking met de familie Lovell, genaamd Lovell Kent Racing (LKR). Voormalig Moto3 wereldkampioen Danny Kent zal met een Honda CBR1000RR-R Fireblade in het British Superbike kampioenschap rijden terwijl zijn jongere broertje Kieran Kent debuteert in het Junior Superstock kampioenschap.Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter