Victor Steeman verlengt contract met Freudenberg KTM

27
Victor Steeman - MotorLand Aragón | foto© Randy van Maasdijk

Victor Steeman zal ook in 2020 in de kleuren van Freudenberg KTM actief zijn in het FIM Supersport 300 World Championship. De 19-jarige Nederlander heeft hiervoor zijn contract met zijn huidige Duitse team met één seizoen verlengd.

Victor Steeman debuteerde dit seizoen als vaste deelnemer in het FIM Supersport 300 World Championship nadat hij afgelopen seizoen IDM-seizoen al liet zien goed overweg te kunnen met de KTM RC 390 R. Na in 2018 al enkele races gereden te hebben als invaller vond de19-jarige coureur uit het Gelderse Lathum voor 2019 onderdak bij het Duitse Freudenberg KTM.

Naast een nog steeds stijgende vorm en het bezetten van de zesde plaats in de tussenstand van het kampioenschap verloop de samenwerking tussen het Nederlandse talent en het Duitse team heel erg goed. Voor beiden partijen een reden om het contract te verlengen en ook in het seizoen 2020 samen actief te blijven in de lichtste klasse van het World Superbike kampioenschap.

Victor Steeman: “Het is gewoonweg geweldig dat we in 2020 samen verder kunnen gaan. Ik voel me goed in het team. Het technische pakket is prima en de KTM past perfect bij mijn rijstijl. In 2020 wil ik een constante podium kandidaat zijn. Samen met mijn crewchief Hans (voormalig Nederlands Grand Prix coureur Hans Smees) zijn we op de goede weg en ik heb er alle vertrouwen in dat we deze prestatie ook na de komende winter voort kunnen zetten in het nieuwe seizoen.”

Naast Steeman zal ook Jan-Ole Jähnig komend seizoen het team trouw blijven. De jonge Duitser verlengde de afgelopen week zijn contract bij Freudenberg KTM.

 

Handige links Acerbis Portuguese Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App