Koen Meuffels zal de laatste twee WorldSSP 300 races van het seizoen vanwege een blessure aan zich voorbij moeten laten gaan. Het KTM-Fortron team heeft Victor Steeman gecontracteerd om de eerstvolgende race in Portimâo als vervanger op te treden.

WorldSSP 300 coureur Koen Meuffels is onlangs tijdens een mountainbike training ten val waarbij zijn al gekwetste schouder wederom blesseerde. Na controle bij zijn arts bleek dat zijn pees in zijn schouder dusdanig is beschadigd dat hij absolute rust heeft voor geschreven. Dat betekent dat Meuffels de twee races in Portugal en Frankrijk niet zal kunnen deelnemen. Een enorme domper voor de 21-jarige KTM coureur uit Someren.

KTM-Fortron teammanager Arie Vos heeft Victor Steeman bereidt gevonden om de komende race in Portimâo als vervanger op te treden.Voor de 18-jarige coureur uit Lathem een droom. Voor de KTM coureur, die dit jaar deelneemt aan het Duitse IDM Supersport 300, een mooie kans om zich in de picture te rijden. Steeman heeft al internationale erving opgedaan in de KTM MotoGP Red Bull Rookies Cup, die in het bijprogramma van het MotoGP wereldkampioenschap rijden. Momenteel staat de KTM coureur aan de leiding in het IDM Supersport 300 klasse.

koen-meuffels

Koen Meuffels | foto© KTM images

Koen Meuffels: “Tijdens de WK Supersport 300 wedstrijd op het TT Circuit van Assen ben ik ten val gekomen en daarbij mijn schouder geblesseerd. Daarna ben ik wederom op het Italiaans circuit van Imola ten val gekomen waarbij ik weer op die schouder raakte. Het herstel verliep heel voorspoedig en ondanks dat de blessure nog niet helemaal was hersteld kon ik toch racen op het hoogste niveau. Afgelopen maandag ben ik op de mountainbike gaan rijden en ben ik ongelukkig op mijn gekwetste schouder terecht gekomen. Ik voelde meteen dat het niet goed was en ben ik direct naar mijn fysiotherapeut gegaan om naar mijn schouder te laten kijken. Op de röntgenfoto bleek dat de pees was beschadigd en ik voorlopig absolute rust moet nemen om deze heelmaal te laten herstellen. Dit is uiteraard enorm balen was ik was in de race voor de wereldtitel. Dat doet heel veel pijn. Afgelopen weken zijn we gaan met het KTM-Fortron Racing team gaan trainen op de circuits van Portimâo en Magny Cours waar de laatste twee wedstrijden van dit seizoen worden verreden. Dat ging ontzettend goed en gaf mij het nodige vertrouwen voor de Final races van dit seizoen. Mijn droom is uiteengespat. Ik wil graag het KTM-Fortron Team bedanken voor hun support voor het afgelopen jaar. Het is een supermooi jaar geweest waar ik met veel plezier naar terug kijk. Ik wens de coureurs van het team veel succes”.

Ook voor KTM-Fortron teammanager Arie Vos kwam het nieuws van de blessure van Meuffels hard aan.

“Dit gun je deze jongen helemaal niet. Koen heeft jarenlang gevochten om de top te kunnen bereiken en eindelijk was het dit jaar zo ver. Hij heeft in de wedstrijden laten zien dat hij mee kan strijden met de wereldtop. Het is enorm sneu voor hem dat hij de laatste twee races aan de kant moet toe kijken. Maar ook voor het KTM-Fortron Racing is dit een grote aderlating. Koen was in de race voor de titel en dat zou een kroon op ons werk zijn. Maar het belangrijkste is dat hij helemaal hersteld. Maar we zijn blij dat we in Victor Steeman een zeer goede vervanger hebben. We zullen hem alle steun geven om goed te kunnen presteren.”


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App