VIDEO | Dani Pedrosa: ‘The Silent Samurai’

23
Dani-pedrosa
Dani Pedrosa: 'The Silent Samurai' | foto© Red Bull Content Pool

Dani Pedrosa nam tijdens de laatste Grand Prix van 2018 op het Ricardo Tormo Circuit in Valencia afscheid als actief MotoGP coureur. De MotoGP Legend en drievoudig wereldkampioen blikt in een prachtige documentaire genaamd ‘The Silent Samurai’ terug op de afgelopen jaren zowel op als ook naast de baan.

Dani Pedrosa, de kleine Spanjaard rijdend met het bekende nummer 26, kende gedurende zijn lange Grand Prix carrière vele successen. Sinds zijn Grand Prix debuut in 2001 ging het echter allemaal niet van een leien dakje en werd hij ook veelvuldig geplaagd door blessureleed. Ondanks deze tegenslagen wist de Spanjaard gedurende zijn Grand Prix carrière echter wel 152 podiumplaatsen te scoren, 152 podiumplaatsen waarvan hij maar liefst 54 keer mocht plaatsnemen op de hoogste trede van het ereschavot. Deze klasseringen bezorgden hem drie wereldtitels (2003 in de 125cc klasse en in 2004 en 2005 in de 250cc categorie).

Aan het einde van het seizoen 2018 besloot Pedrosa dat het genoeg geweest was en nam hij tijdens de laatste Grand Prix van het seizoen in Valencia afscheid als actief coureur.

Twee maanden na het beëindigen van zijn carrière blikt de voormalig Repsol Honda coureur in de Red Bull TV documentaire ‘The Silent Samurai’ terug op zijn jaren als coureur en zijn leven zowel op als ook naast de baan.

Bekijk de documentaire ‘The Silent Samurai’ via onderstaande video:


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App