Video Interview | Red Bull MotoGP Rookies Cup coureur Collin Veijer

2267
collin-veijer
Collin Veijer | foto© Marco Loman

Collin Veijer is komend seizoen de enige Nederlandse vertegenwoordiger in de Red Bull MotoGP Rookies Cup. Tevens zal de 16-jarige coureur in 2021 zijn debuut gaan maken als coureur in het FIM Junior Moto3 World Championship. In onderstaand interview een openhartig gesprek met de jonge Staphorster.

Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Collin Veijer al een indrukwekkende staat van dienst op weten te bouwen als wegracecoureur. Zo was het lid van de bekende Staphorster racefamilie Veijer al op hele jonge leeftijd actief in het Italiaans Minibike kampioenschap en wist hij in het Italiaanse geweld vele successen te boeken.

In 2017 werd Veijer zelfs Europees MiniGP kampioen, kreeg hij in januari 2018 tijdens het KNMV Motorsportgala de Ben Majoor Trofee overhandigd – een onderscheiding voor een bijzonder talentvolle rijder onder de 21 jaar – en debuteerde hij in 2020 als coureur in de Red Bull MotoGP Rookies Cup waar hij menigeen in zijn debuutseizoen wist te verrassen met een aantal goede resultaten.

Veijer zal in 2021 opnieuw aan de start verschijnen in de Red Bull MotoGP Rookies Cup en tevens op een Husqvarna van het Italiaanse AC Racing zijn debuut gaan maken in het FIM Moto3 Junior World Championship. In onderstaande video een gesprek met het Nederlandse talent.

Racesport.nl Supporter
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter