Door de uitbraak van het coronavirus konden de MotoGP coureurs lange tijd niet trainen op de motor. Nadat onlangs de beperkende maatregelen in diverse landen enigszins versoepeld zijn ontstaan er voor de MotoGP coureurs weer mogelijkheden om op de motor te stappen, zo ook voor de broers Marquez die de afgelopen week voor het eerst sinds twee maanden weer een motorcross training af konden werken.

Voor een groot aantal MotoGP coureurs ging er deze week een grote wens in vervulling, zo konden o.a. Valentino Rossi en zijn VR46 Academy rijders en ook de gebroeders Marc – en Alex Marquez voor het eerst sinds de uitbraak van het coronavirus weer een motortraining afwerken. Trainden Rossi en zijn kornuiten in eerste instantie nog op de Ranch in Tavullia, tijdens Hemelvaartsdag was het gezelschap te vinden op het Misano World Circuit Marco Simoncelli tijdens een circuitdag.

Ook Marc- en Alex Marquez zagen we weer in actie, zij het nog tijdens een motorcross training. De twee Repsol Honda Team coureurs stapten op het ‘El Bosquet’ Circuit voor het eerst sinds 11 maart weer op een motor tijdens een motorcross training.

Repsol legde de training van het tweetal vast op video. Onderstaand de beelden.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App