Video | Michael van der Mark: “Ik kom met een positief gevoel naar Assen”

4050
michael-van-der-mark
Michael van der Mark | foto© BMW Motorrad

In het weekend van 23 t/m 25 juli wordt op het TT Circuit Assen de Nederlandse ronde van het 2021 FIM Superbike World Championship seizoen verreden. Michael van der Mark kijkt er naar uit. De Nederlander, die in zeven van zijn tien gereden WorldSBK races in Assen op het podium wist te finishen, is dan ook vastberaden om zijn goede optreden van de wedstrijden in Donington een vervolg te geven tijdens zijn thuiswedstrijden.

Woensdag 14 juli vond op het TT Circuit Assen de persconferentie plaats voorafgaand aan het komend weekend te verrijden WorldSBK evenement. Grote afwezige tijdens de persconferentie was Michael van der Mark, Nederlands belangrijkste uithangbord in het op productiemachines gebaseerde wereldkampioenschap. Van der Mark werd namelijk op het laatste moment door zijn werkgever BMW opgeroepen voor een extra ingelaste test met zijn BMW Motorrad WorldSBK Team.

Ondanks dat Van der Mark geen antwoord wilde geven op de vraag waar de test plaatsvond en verder geen uitspraken wilde (en mocht) doen over deze extra ingelaste test konden we hem via een online-videoverbinding wel een aantal vragen stellen, vragen over zijn verwachtingen voor de Nederlandse ronde, zijn thuiswedstrijd, zijn eerste optreden op de BMW M 1000 RR op zijn favoriete TT Circuit Assen en dat zelfs voor ‘volle’ tribunes.


35000 toeschouwers
Het TT Circuit Assen mag komend weekend zo’n 35.000 fans per dag verwelkomen tijdens de Prosecco DOC Dutch Round. Gezien de onlangs verscherpte maatregelen zijn alleen de tribunes geopend, de taluds zullen derhalve gesloten blijven. Voor meer informatie omtrent de ticketverkoop en de geldende coronaregels: WK Superbike Assen: Het evenement gaat door, maximaal 35.000 fans op de tribunes

Handige links Prosecco DOC Dutch Round:

Tijdschema en volledige uitslagen (WorldSBK)
Tijdschema en volledige uitslagen (WK zijspannen)
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter