Vier op rij voor Van der Sluis in de ONK SuperCup 1000

124
danny-van-der-sluis
Danny van der Sluis | foto© Jan Timmerman

Ook na afloop van de vierde race in de ONK SuperCup 1000 mocht Danny van der Sluis het podium beklimmen. Dit podium met een derde plaats smaakte wel minder goed dan de voorgaande drie, omdat er in deze wedstrijd veel meer had ingezeten.

Vrijdag 15 juni maakte Danny van der Sluis trainingsmeters op het TT Circuit Assen met zijn Honda CBR1000RR Fireblade SP2 van Start Racing. Het team werkte aan de stabiliteit van de motor en er werden goede stappen gemaakt. Door het drukke verkeer op de baan kwamen de snelle rondetijden er nog niet uit, maar dit moest dan maar gebeuren tijdens de wedstrijddag van zaterdag 16 juni. In de kwalificaties vond Van der Sluis een goed tempo en wist zich met een derde tijd dan ook op de eerste startrij te kwalificeren. De start van de race werd in eerste instantie uitgesteld vanwege een crash op de grid. Toen de wedstrijd eenmaal los ging, wist Van der Sluis in de eerste bochten aan te haken bij Nigel Walraven en Cliff Kloots op een derde positie.

Vervolgens merkte Van der Sluis al snel dat de motor niet in het goede menu qua afstelling stond, een eigen fout van de rijder uit Staphorst. Dit kostte de nodige tijd, waardoor hij de aansluiting met de voorste twee rijders verloor. Wel wist de Honda-rijder de derde plaats vast te houden. Van der Sluis kon het probleem tijdens het rijden zelf herstellen. Vervolgens kwam hij weer in zijn ritme en begon Van der Sluis terrein te winnen op Kloots. Van der Sluis was iedere ronde flink sneller dan Kloots, maar toen hij eenmaal aan het achterwiel was gekomen maakte hij twee keer een schakelfout. Hierdoor moest hij opnieuw een gat zien dicht te rijden. Dit lukte Van der Sluis nog bijna, maar de race was echter tekort om nog in de aanval te gaan voor de tweede positie.

Van der Sluis eindigde met zijn derde plaats dus opnieuw op het podium, nadat hij in de voorgaande races al tweemaal tweede en een keer derde was geworden. Van der Sluis staat daarmee tweede in de tussenstand, maar heeft wel een achterstand op Walraven die alle races nog wist te winnen.

Van der Sluis #10: ‘We hebben wel weer een podium gepakt, maar gezien de race ben ik zeker niet tevreden. Door het probleem met de afstelling in de beginfase en mijn foutjes aan het einde, had er gewoon veel meer ingezeten dan deze derde plaats. Ik ben wel tevreden over mijn tempo en de samenwerking met het team, dat is gewoon top!  We hebben tijdens de trainingen goede stappen gemaakt met de afstelling, waardoor ik meer controle heb op de motor. Ik kijk daarom met veel vertrouwen uit naar de volgende wedstrijden in Frankrijk.’

Zaterdag 14 juli komt Van der Sluis met Start Racing in actie tijdens de jaarlijkse 501 van Assen, een endurance wedstrijd over 111 ronden op het TT Circuit Assen. De volgende race voor de ONK SuperCup 1000 is op 26 en 27 juli op het Franse circuit van Dijon et Prenois.