Tijdens de eerste race om het Italiaans CIV kampioenschap mini-GP heeft Collin Veijer afgelopen weekend in het Italiaanse Varano een vierde plaats weten te behalen.

In de vrije trainingen voorafgaand aan de officiële trainingen leken de zaken allesbehalve gunstig uit te pakken voor Collin Veijer. Tijdens de allereerste sessie stuurde de Staphorster coureur na een aantal ronden zijn RMU de pitstraat binnen met een mechanisch probleem, een probleem welke tijdens deze training niet konden worden opgelost.

Tijdens de tweede vrije training wist de Furori ambassadeur direct een goed tempo te vinden, echter halverwege de training werd er code rood gegeven en al snel bleek dat het Veijer betrof waarvoor de sessie werd stilgelegd. Veijer was namelijk even daarvoor op hoge snelheid ten val gekomen nadat hij de voorkant van zijn machine kwijt was geraakt.

De schrik sloeg er even goed in bij het AC-Racingteam toen de ambulance vertrok om Veijer van het circuit naar het medisch-centrum op het paddock te vervoeren. Gelukkig melde de Staphorster zich na een half uur ingepakt met ijs zich weer bij het team met de melding niks aan de hand kan er allemaal direct weer af.

“Ik probeerde de marshals duidelijk te maken dat ik vast onder de motor zat maar zij dachten waarschijnlijk dat ik zwaargewond was. Alleen het lukte mij het niet hun te overtuigen dat het met mij oké was.”

Na de oorzaak van de crash te hebben besproken met het team, werd de set-up van de motor compleet veranderd en gaf Veijer aan klaar te zijn voor het officiële werk.

De enige officiële vrije training werd gebruikt om aan de nieuwe set-up te wennen en na afloop gaf de jonge Staphorster aan blij te zijn met deze keuze wat weer vertrouwen gaf voor de kwalificaties.

De eerste kwalificatie vatte Veijer meteen de koe bij de horens en was dan ook constant bovenaan de tijdlijsten te vinden. Halverwege de trainging zakte de CS-rijder echter terug naar een vierde plaats maar weet zich daarna te verbeteren en daarmee af te sluiten op een voorlopige tweede startplaats.

Kwalificatie 2 verliep door een rode vlag wat rommelig waarbij Veijer in een poging zijn eigen snelste tijd te verbeteren veel verkeer waardoor hij zijn eerder gereden snelste tijd weliswaar weet te benaderen maar niet te verbeteren. Uiteindelijk moest hij hierdoor nog een plaatsje toegeven waardoor hij zondag vanaf een derde startplaats aan de race mocht beginnen.

Op zondagmorgen leeft de Staphorster na een tweede plaats in de warm-up te hebben gereden dan ook met vertrouwen naar de race toe. De start van de CS-coureur was niet een start welke we normaalgesprokengewend zijn en hij viel hierna dan ook terug naar de zevende positie. Veijer wist zich goed te herpakken en vocht zich terug naar de kop van het veld waarna er een kopgroep ontstond van acht rijders.

Na een rondenlang gevecht waarbij constant van positie werd gewisseld weet Veijer nog wel de snelste raceronde op zijn naam te schrijven maar net geen podium plaats te bemachtigen en finisht hij op de vierde plaat, minder dan 0,5 sec. achter de winnaar.

Met deze klassering was het team tevreden, de rijder in kwestie zelf dacht daar toch iets anders over.