Vierde plaats en geen geluk voor Glenn van Straalen op de Lausitzring

344
glenn-van-straalen
Glenn van Straalen | foto© Damon Teerink

Glenn van Straalen kende een bewogen weekend in de IDM Supersport 600 klasse op de Lausitzring. In de eerste race reed de NIWA Racing coureur naar een vierde plaats op een voor hem onbekend circuit. In de tweede wedstrijd kwam Glenn ten val, nadat hij was geraakt door een andere rijder.

Vanuit de Sachsenring ging Glenn van Straalen met NIWA Racing door naar de Lausitzring, waar afgelopen weekend de derde ronde van het IDM Supersport 600 seizoen werd verreden. Een nieuw circuit voor de coureur uit Hoogkarspel. Dat Glenn in de eerste vrije training al vroeg ten val kwam, hielp niet mee om de baan snel onder de knie te krijgen. Vervolgens wist Glenn met zijn Kawasaki wel stappen te maken gedurende de trainingen en plaatste hij zich als achtste voor de wedstrijden.

De eerste race werd in de tweede ronde afgebroken vanwege een crash. Bij de herstart moest Glenn eerst een gaatje zien te dichten naar de kopgroep. Dat lukte en de NIWA Racing coureur begon vanaf plaats acht aan een opmars die in de korte race eindigde in vijfde positie. Aangezien er na afloop van de race een rijder werd gediskwalificeerd, schoof Glenn op naar een vierde plaats in de einduitslag.

In de tweede race wist Glenn na de start ook langzaam posities te winnen. Halverwege de race maakte hij deel uit van een groepje die gevecht was voor plaats vier. De 19-jarige coureur maakte een inhaalactie voor plaats vijf, waarbij hij iets wijd ging. In de volgende bocht werd Glenn van achteren geraakt en kwamen beide coureurs ten val. Glenn baalde enorm, mede omdat er een heel goed resultaat mogelijk was geweest.

Glenn van Straalen: “De Lausitzring was een nieuwe baan voor mij. We verloren op de eerste dag ook nog flink wat rijtijd vanwege een crash. In de kwalificaties ging het stap voor stap beter. In de eerste race moest ik een gaatje zien te dichten naar de kopgroep en ik denk dat we tevreden mochten zijn met de vierde plaats. In de tweede race had ik geen geluk. Na een inhaalactie ging ik wijd. In de volgende bocht werd ik van achter geraakt en crashte. We moeten het maar zo snel mogelijk vergeten en ons ons klaarmaken voor de WorldSSP600 ronde in Catalunya met het MPM Routz Racing Team. Zowel de Yamaha R6 als het circuit zijn nieuw voor mij, maar ik kijk erg uit naar deze uitdaging!”

Volgend weekend (18 t/m 20) september komt Glenn in actie op de Yamaha R6 van het MPM Routz Racing Team in het World Supersport 600 kampioenschap op het circuit van Catalunya. Het nieuws van Glenn’s transfer binnen de box van EAB Ten Kate Racing werd afgelopen vrijdag bekendgemaakt. Een week later gaat Glenn weer met NIWA Racing aan de slag tijdens de IDM seizoensfinale op de Hockenheimring.

Handige links IDM Lausitzring 2020:

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.