Vierde plaats voor Hilster tijdens Dutch Supersport optreden in Assen

253
jeroen-hilster
Jeroen Hilster | foto© Jan Timmerman

Jeroen Hilster is na een gevecht voor een podiumplaats als vierde gefinisht in de Dutch Supersport wedstrijd op het TT Circuit Assen. De Lentink Sports Racing coureur reed een goed tempo in de race, nadat hij zich ook als vierde had gekwalificeerd.

Jeroen Hilster stond zaterdag 4 september aan de start tijdens de achtste race van het Dutch Supersport seizoen 2021. De Lentink Sports Racing coureur wist in de kwalificaties een 1’42.8 te noteren, een tijd die goed was voor de vierde startpositie. Jeroen wist bij zijn start zijn positie vast te houden. De race ging over twaalf ronden en praktisch gehele wedstrijd vocht de coureur uit Lieveren met een andere rijder om de derde plaats. Jeroen reed een goed tempo, maar kwam uiteindelijk net tekort om de laatste podiumplaats te veroveren. De Yamaha-coureur finishte als vierde.

Jeroen staat momenteel op een derde positie in de tussenstand, ondanks dat hij een aantal races moest missen. Volgende week zaterdag (11 september) zal Lentink Sports Racing opnieuw met Jeroen van start gaan in het Dutch Supersport kampioenschap. Eind september, 24 t/m 26 september, komt het team met zowel Jeroen als Colin Velthuizen in actie tijdens de seizoensfinale van het IDM Supersport 600 kampioenschap op de Hockenheimring in Duitsland.

Jeroen Hilster: “Het was een goede race. Ik heb een goed tempo gereden en mijn ideale rondetijd lag in de buurt van mijn snelste tijd van het IDM in Assen. Maar het is altijd zuur om net naast het podium te finishen, dus met het resultaat ben ik zeker niet tevreden. Maar overall was het een goede dag en we gaan ervoor om volgende week wel op het podium te staan!”

Teamberichten
Bovenstaand bericht is een door het genoemde team of coureur ingezonden teambericht. Hiervoor hebben we als Racesport.nl redactie afspraken met het betreffende team of coureur. De geplaatste teksten zijn 1 op 1 overgenomen van het door het team of de coureur ingezonden teambericht. Als Racesport.nl redactie zijn we dan ook niet verantwoordelijk voor zowel de inhoud alsmede ook de tekst.

Ook jouw teambericht op de snelste Nederlandstalige motorsport website en met afstand het best bezochte wegrace medium van Nederland en België? Voor meer informatie en de voorwaarden neem contact met ons op via [email protected]