Xavi Vierge heeft vrijdagmiddag de snelste tijd op de klok gezet tijdens de tweede vrije training van de Pramac Motorrad Grand Prix Deutschland. De Spaanse Moto2 coureur was op de Sachsenring het snelst voor Alex Marquez en zijn Duitse teamgenoot Marcel Schrötter. Nederlander Bo Bendsneyder noteerde in deze sessie de vierentwintigste rondetijd.

Dat de Moto2 klasse op dit moment misschien wel de meest competitieve wegraceklasse is zal velen niet onbekend in de oren klinken. Vrijdagmiddag op de Sachsenring werd dit opnieuw bevestigd. Lagen de rondetijden eerder op de dag tijdens de vrije trainingen van de MotoGP klasse al heel dichtbij elkaar, de Moto2 klasse spande vrijdag op het bekende Duitse circuit echter opnieuw de kroon.

In een training die kort onderbroken werd door een rode vlag situatie – airfences moesten vervangen worden na een crash van Federico Fuligni – was het verschil tussen de snelste zes coureurs minder dan 0,1 seconde, eindigden de eerste achttien coureurs binnen 0,5 seconde van de snelste rondetijd van de sessie en hoefde de als achtentwintigste geëindigde coureur minder dan één seconde prijs te geven op de snelste man.

Het was uiteindelijk de Spanjaard Xavi Vierge die met een snelste rondetijd van 1’24.750 het snelst was voorAlex Marquez, teamgenoot Marcel Schrötter, Khairul Idham Pawi, Francesco Bagnaia en Lorenzo Baldassarri.

Ondanks een verschil van slechts 0,101 seconde met de snelste man eindigde Mattia Pasini als zevende gevolgd door Brad Binder, Sam Lowes en Simone Corsi.

Met een snelste rondetijd van 1’25.487 en een verschil van slechts 0,737 seconde op de snelste tijd werd Nederlander Bo Bendsneyder vierentwintigste.

De in Nederlandse dienst rijdende NTS RW Racing GP coureurs Steven Odendaal en Joe Roberts noteerden vrijdagmiddag respectievelijk de vierentwintigste en zesentwintigste rondetijd.

Samengestelde lijst na twee vrije trainingen
De gehele top tien noteerde hun snelste rondetijd van de dag tijdens de tweede vrije training. Bovengenoemde tien coureurs nemen op deze lijst dan ook exact dezelfde plaats in op de samengestelde lijst.

Odendaal bezet na twee vrije trainingen de vierentwintigste plaats, Bendsneyder de vijfentwintigste terwijl Roberts na de eerste dag als zevenentwintigste genoteerd staat.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl

 

Handige links Pramac Motorrad Grand Prix Deutschland:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag