De pole in de Moto2 klasse werd zaterdagmiddag behaald door Xavi Vierge op een regenachtig Termas de Rio Hondo Circuit in Argentinië. Bo Bendsneyder kwalificeerde zich als 25e, NTS RW Racing GP coureurs Joe Roberts en Steven Odendaal noteerden de indrukwekkende tiende en veertiende tijden. 

De weersomstandigheden waren nog steeds uiterst wisselvallig en onvoorspelbaar. Met veel natte plekken op de baan gingen de coureurs aanvankelijk met regenbanden het circuit op. Alex Márquez ondervond hoe lastig de omstandigheden waren doordat de Spanjaard zijn Kalex in de eerste bocht onderuit schoof.

Na ruim tien minuten was het Lorenzo Baldassari op de voorlopige pole position voor Mattia Pasini en Miguel Oliveira, waarna het weer enigszins begon te regenen. Bo Bendsneyder had op dat moment de zeventiende plaats in handen.

Wederom zette de regen niet door en waren er coureurs die hun tijd wisten te verbeteren. Sam Lowes wist de derde tijd te rijden, snelste man van de ochtend Remy Gardner schaarde zich ook in de top vijf.

Met iets meer dan tien minuten te gaan leek het circuit toch te nat te zijn om de tijd van Baldassarri te verbeteren. Niemand leek onder de tijd van de Italiaan te kunnen duiken, maar toch werden er veel verbeteringen gedaan. NTS RW Racing GP coureur Joe Roberts kwam knap naar voren en ook Jorge Navarro deed een aanval op de pole.

Het was uiteindelijk Xavi Vierge die op het allerlaatste moment de snelste ronde uit zijn Kalex wist te persen op het gladde Termas de Rio Hondo circuit en daarmee de eerste pole uit zijn carrière wist te behalen. Baldassarri, die voor het overgrote deel van de sessie de eerste tijd in handen had, eindigde uiteindelijk als tweede met Kent knap als derde. De vierdetijd werd gereden door Pasini voor Navarro en Lowes. Oliveira wist zich als zevende te kwalificeren met Márquez, Gardner achter zich. De tiende plaats was een prooi voor NTS RW Racing GP coureur Joe Roberts, teamgenoot Steven Odendaal noteerde de veertiende tijd. Bo Bendsneyder kwam niet verder dan de 25e tijd.

 

Handige links Gran Premio Motul de la República Argentina:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag