Xavi Vierge heeft zaterdag in de kwalificatiesessie voor de Moto2 klasse op het Termas de Río Hondo circuit in Argentinië de snelste rondetijd gereden en daarmee pole position op zijn naam geschreven. De Spanjaard was slechts een fractie sneller dan Marcel Schrötter en Sam Lowes, de drie coureurs waren slechts 0,012 seconde van elkaar verwijderd. Nederlander Bo Bendsneyder kwalificeerde zich als zestiende.

Zaterdag om 13:30 uur lokale tijd, 17:30 uur Nederlandse tijd ging de kwalificatie van start voor de Moto2 klasse op het Termas de Río Hondo circuit in Argentinië. De buitentemperatuur was aangenaam rond de 25°C en de zon begon langzaam maar zeker door de wolken heen te schijnen.

Augusto Fernández zou er tijdens de kwalificatie niet meer bij zijn. De Spanjaard kwam tijdens FP3 hard ten val bij het uitkomen van de laatste bocht richting start / finish door middel van een high-sider. De Flexbox HP40 Pons coureur brak hierbij zijn pols op twee plaatsen en zal komende week in Barcelona geopereerd worden.

Q1
De coureurs die na de drie verreden vrije trainingen buiten de top veertien geklasseerd stonden kregen in deze sessie een laatste kans om door te stromen naar Qualifying 2. Al vroeg in de vijftien minuten durende kwalificatiesessie wisten de vier snelste coureurs zich te onderscheiden en was het Simone Corsi die met een 1’42.987 de snelste rondetijd wist te rijden voor Enea Bastianini, Nederlander Bo Bendsneyder en Andrea Locatelli. Deze vier coureurs konden verder naar Q2 om mee te doen voor pole position.

De vijfde tijd werd gereden door Somkiat Chantra waarmee de Indonesiër zondag vanaf de vijftiende plaats mag starten. Dominique Aegerter reed de zesde tijd met verder Marco Bezzecchi, Tetsuta Nagashima, Stefano Manzi en de vervanger van Steven Odendaal binnen het NTS RW Racing GP team Jesko Raffin in de top tien.

Q2
De snelste achttien coureurs kwamen vervolgens in de eveneens vijftien minuten durende sessie in actie om het uit te vechten voor pole position.

Xavi Vierge was de coureur die uiteindelijk de snelste rondetijd wist te rijden en daarmee pole position kon claimen, slechts 0,011 seconde voor Marcel Schrötter en 0,001 seconde daarachter Sam Lowes. Alex Márquez noteerde de vierde rondetijd voor Tom Lüthi en Brad Binder met verder Remy Gardner, Lorenzo Baldassarri, Nicolo Bulega en Simone Corsi die zich in de top tien wisten te kwalificeren. Nederlander Bo Bendsneyder eindigde uiteindelijk op de zestiende positie, slechts 0,7 seconde achter polesitter Vierge.

Direct na afloop van de kwalificatie vroegen we Bendsneyder naar een eerste reactie. Beluister het verhaal van de NTS RW Racing GP coureur via onderstaande audiolink:

 

De Moto2 race op het Termas de Río Hondo circuit in Argentinië gaat zondag om 18:20 uur Nederlandse tijd van start.

Handige links Gran Premio Motul de la República Argentina:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Replicahelmen 15% korting | Tenkateshop.com

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App