Vijftiende plaats en WK punt voor Bo Bendsneyder op Phillip Island

102
bo-bendsneyder
Bo Bendsneyder - Phillip Island race | foto© Randy van Maasdijk

Bo Bendsneyder is zondag op het Phillip Island Grand Prix Circuit als vijftiende geëindigd in de Moto2 race van de Australische Grand Prix. De Nederlander kon hiermee één WK punt op zijn palmares bijschrijven.

Het was zondag een zwaarbevochten Moto2 wedstrijd onder goede omstandigheden (droog, minder harde wind dan op zaterdag) op het in het zuiden van Australië gelegen Phillip Island. Bo Bendsneyder verloor na de start vanaf plaats 19 een paar posities in de eerste bocht van de race. Hij wist zich meteen te herpakken en vervolgens aansluiting te vinden bij een groepje met onder andere Andrea Locatelli, Joey Roberts, Augusto Fernandez en Enea Bastianini, die hij één voor één binnen hengelde.

Eenmaal aan de leiding van deze groep sloeg Bendsneyder een gaatje, maar met nog twee ronden te gaan was de afstand naar de veertiende plaats te groot en buiten bereik. De NTS RW Racing GP coureur kwam na 25 ronden op 29.238 seconden van winnaar Brad Binder als vijftiende over de finish.

Bo Bendsneyder: “Ik ben blij met een punt in een zwaarbevochten wedstrijd. Aan het begin verloor ik wat, omdat ik niet kon inhalen op het rechte stuk en in de bochten net een iets andere lijn moest rijden dan de anderen. Jesko werd ingehaald op het rechte stuk, ik kón daar niet inhalen. Dat is dus wel iets waar we aan moeten werken. Toen ik de anderen eenmaal had kunnen inhalen en vrij baan voor me had, kon ik goed bij ze wegrijden en inlopen op de mannen voor me. Het team heeft goed werk geleverd op een voor mij moeilijk circuit, een circuit waar ik voor het eerst reed met de Moto2. We hopen dat we deze lijn kunnen doortrekken in Maleisië volgend weekend en ook daar een mooi resultaat kunnen behalen.”

Bendsneyder’s teamgenoot Jesko Raffin, die vanaf de zevende plaats op de grid aan de Australische Moto2 race mocht beginnen, passeerde als dertiende de finish.